Blic

OČAJNA TUKAO ME JE, A KAZNA GA NEĆE STIĆI

Ivana Stamenkovi­ć Sindi potpuno je razočarana jer je zastarela prijava za nasilje u porodici, koju je 2012. podnela protiv Nikole Pavlovića, i više ne postoji šansa da joj se vrati starateljs­tvo nad ćerkom Petrom.

- Aleksandra ivanoviĆ

Pevačica i bivša članica grupe “Models” Ivana Stamenkovi­ć kroz suze za “Blic” priča da više ne veruje u pravdu i da ne može da se bori sa tugom zbog toga što neće moći da živi sa ćerkom.

- Moja krivična prijava protiv Nikole, gde me je tukao i gasio cigarete po meni, a za koju imam sve dokaze i koju vodim od 2012. godine, posle promene sudije i javnog tužioca na insistiran­je suprotne strane, proglašena je kao zastarela - otkrila je Ivana i dodala:

- Takve stvari se dešavaju i takvih slučajeva je bezbroj. Ovo je jedna velika tuga, strašno je ovo što se dogodilo. Sudski proces je trajao godinama, a svi znamo u kakvoj smo finansijsk­oj krizi i da niko nema novac da tereti nekoga na sudu toliko dugo. Bila sam istrajna samo zbog svog deteta i zbog toga što je starateljs­tvo pripalo nasilniku. Zato sam bila istrajna, ali evo, pravda nije pobedila. Nemam reči, a ni snage više da se borim. Izgubila sam živce, a Nikola nakon svega nije osuđen i ima starateljs­tvo nad Petrom.

Podsećanja radi, pevačica je bivšeg supruga Nikolu prijavila još 2010. godine, uz tvrdnju da joj je udario šamar. Novu tužbu podnela je 2012. godine, uz tvrdnje da ju je davio i njenom glavom udarao o zid, od čega je zadobila lakše telesne povrede. Pavlović je oslobođen za delo od 2010. godine, pošto je Viši sud ukazao da je za to delo nastupila zastarelos­t krivičnog gonjenja. Međutim, on je proglašen krivim za tužbu iz 2012. na godinu i po dana uslovne kazne.

Ivana nije bila zadovoljna presudom.

- Pošto je dobio uslovnu kaznu, on sada može da me ponovo napadne. U zakonu nešto hitno mora da se menja. Ženama se zbog toga svašta dešava. Neke žrtve su po dva-tri puta prijavljiv­ale nasilje i na kraju su ubijene. Svi imamo prilike da vidimo da su pune strane crne hronike ubijenih žena kojima je muškarac presudio - rekla je Sindi.

Nikola i Ivana su bili u braku tri godine. Nakon što je prijavila supruga i podnela zahtev za razvod braka, ubrzo se razvela, a sudski organi starateljs­tvo su dodeli Nikoli.

Tada počinje njena bitka za starateljs­tvo. ■

Ovo je jedna velika tuga. Bila sam istrajna samo zbog deteta i zato što je starateljs­tvo pripalo nasilniku,

ali evo, pravda nije pobedila. Nemam reči, a ni snage više da se borim

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia