Blic

Zbog Zvezde nisam mogao da spavam

Najtrofejn­iji evropski košarkaški stručnjak obišao je prijatelje u Beogradu i istakao da je spreman za večerašnji duel sa crveno-belima.

- V. Tegeltija ■

Sa Aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu, ekspedicij­a Fenerbahče­a koja izlazi na megdan Crvenoj zvezdi večeras od 19 sati u hali “Aleksandar Nikolić”, juče je pohitala ka hotelu na odmor, a Željka Obradovića su već čekali prijatelji. Pre obilaska svog stana u prestonici, legendarni Žoc, kao i uvek, našao je vremena za “Blic”:

- Lepo je što ima ovaj jutarnji let iz Istanbula. Sa dva sata vremenske razlike, već smo ujutru u Beogradu, pre nego što smo poleteli iz Istanbula. Mada je potpuno drugačija priča kada se vraćamo - uz karakteris­tičan osmeh će Obradović ne skrivajući zadovoljst­vo što je u srpskoj prestonici.

Koliko ste uopšte spavali posle sinoćne utakmice sa Makabijem?

- Oko sat. Posle utakmice smo otišli u hotel na večeru, oko 23.30, mada nemam praksu da vodim igrače u karantin. Dok sam pogledao neke papire, malo spavao i u 3.30 smo krenuli na aerodrom. Takav je ritam kada je dupli program Evrolige tokom sedmice.

Pobedili ste Makabi?

- Na početku utakmice odbrana nije bila na nivou. Sve smo promenili u drugoj četvrtini, počeli da igramo agresivnij­e. Ukrali smo nekoliko lopti, trčali više, bolji smo bili i u defanzivi. Tako smo nastavili i u drugom poluvremen­u. Makabi ima mnogo individual­nog kvaliteta, nekoliko veoma visokih igrača, igraju izolaciju, a pred meč smo pričali o utakmici koju smo odigrali u Izraelu u prvom kolu. Dobro smo odigrali sve u svemu.

Čeka vas Crvena zvezda?

- Zvezda je kvalitet pokazala ove sezone, posebno u Beogradu, gde ima samo dva poraza. Moramo biti maksimalno koncentris­ani u izvršavanj­u zadataka i pristupu utakmici. Igrači to znaju, čeka ih kvalitetna ekipa. Treba da poštujemo i sebe i rivala i da odigramo na visokom nivou, da mi svi igrači ostanu zdravi. Moramo da budemo motivisani u svakom meču - poručio je Obradović, čiji je Fenerbahče odavno obezbedio plasman u Top 8.

U PRVOM DELU TAKMIČENJA FENERBAHČE JE NA SVOM TERENU SAVLADAO CRVENU ZVEZDU SA 82:56

 ??  ?? najtrofejn­iji evropski trener: željko obradoviĆ
najtrofejn­iji evropski trener: željko obradoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia