Blic

Đoković pobedio bol

Naš teniser će prvi meč na Floridi odigrati u petak. Umesto trenera Štepaneka i Agasija, u boksu će sedeti supruga Jelena sa decom.

- A. Pijevac

Prvi put posle dugo, dugo vremena igrao sam bez bola u ruci, priznao je Novak Đoković koji se u Majamiju priprema za sedmu titulu na prestižnom turniru. Srpski teniser kaže da je nestrpljiv da izađe na teren, gde bi trebalo da ga očekujemo u petak. Novak je slobodan u prvom kolu, dok će se u drugog sastati sa pobednikom meča Benoa Pare - Miša Zverev, koji su igrali kasno sinoć po našem vremenu.

- Tačnije, poslednja dva dana su prošla bez bolova. To je pravo osveženje posle svega kroz šta sam prošao poslednjih godina. Konačno sam mogao da se koncentriš­em na igru, a ne samo da razmišljam o tome “a šta ako me ponovo zaboli?”. Stalno sam se brinuo da će se povreda vratiti ili možda pogoršati. Sada je sve OK dodao je Đoković.

Zanimljivo je da Novak nije želeo da odgovori na pitanje da li u ovom trenutku može da odgovori Rodžeru Federeru koji je godinu dana ranije bio u sličnoj situaciji.

- Dosta toga sam naučio o sebi. Poslednjih šest-sedam godina sam imao vrhunske rezultate u ovom sportu i moram da budem zadovoljan. Međutim, sada sam se suočio sa problemima koji nisu postojali u prošlosti. Od početka karijere, uvek sam išao uzlaznom linijom, ali to se promenilo. Zato moram da vidim širu sliku i da shvatim kako mogu da izvučem najbolje iz ove situacije. Želim da ponovo budem najbolji.

Đoković kaže i da je morao da promeni dosta toga u svojoj rutini, kao i da se okrene novim vežbama kako bi ojačao lakat i desnu ruku.

- Trudim se da uskladim razmišljan­je i pokrete kako bih pronašao pravu meru za svoj lakat, pogotovo pri servisu. Želim da ojačam mišiće. Znam da nisam blizu cilja, ali svaki dan je korak unapred, nekada duži, a nekada kraći. Učim i razvijam se posle dve godine obeležene povredama i pokušavam da shvatim kako da igram bez bola. Moram sam da napravim promene u svojoj igri i da se prilagodim. Nažalost, operacija je bila neizbežna i na kraju sam morao da je prihvatim - iskren je deveti nosilac na Floridi.

Promena u odnosu na Kalifornij­u je što u boksu neće sedeti Štepanek i Agasi, već porodica, supruga Jelena sa decom. Boris Beker je nedavno rekao da Novak mora da “izbaci porodicu iz glave” i da misli samo na tenis. Očigledno je, i dobro je, da Đoković ne razmišlja kao njegov bivši trener. ■

NAUČIO SAM DA SE BORIM SA PROBLEMIMA KOJI NISU POSTOJALI U PROŠLOSTI, KAŽE ĐOKOVIĆ

 ??  ?? ĐokoviĆ kaže da ne oseĆa bol u povreĐenom laktu i da konaČno može da se posveti tenisu
ĐokoviĆ kaže da ne oseĆa bol u povreĐenom laktu i da konaČno može da se posveti tenisu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia