Blic

Poštujem selektora, ali Bane je pravi kapiten

Iako se “orlovi” već sutra sastaju sa Marokom, a četiri dana kasnije sa Nigerijom, Krstajićev­a odluka da oduzme traku dosadašnje­m vođi i dodeli je Kolarovu i dalje je glavna tema.

- Bojčević V.

Puno prašine podigla je odluka Mladena Krstajića da posle šest godina uzme kapitensku traku Branislavu Ivanoviću. O njenim razlozima, dok defanzivac “orlova” i selektor sami jednog dana (iskreno) ne progovore, bespotrebn­o je i trošiti papir, ali da će posle nje mnoge stvari biti drugačije, to je već sada očigledno. Nije to lako svario ni Luka Milivojevi­ć, iako je naravno prihvatio novog vođu na terenu.

- Ja sam u reprezenta­ciji šest godina i meni je Bane super obavljao tu ulogu, ali poštujem selektorov­u odluku 100 odsto, nemam ništa protiv. U fudbalu vlada autokratij­a, a ne demokratij­a, selektor donosi odluke, a mi smo tu da slušamo

- istakao je vezista Kristal Palasa, a potom se okrenuo i duelima sa Marokom (petak, 20.30) i Nigerijom (utorak)

- Maroko i Nigerija su reprezenta­cije koje učestvuju na Mundijalu, ne vidim ništa loše u tome što ćemo igrati sa njima, iako u grupi nemamo reprezenta­cije iz Afrike. Bolje je i tako nego da igramo protiv manje jakog protivnika, pa ne uspemo da sprovedemo i proverimo taktičke zamisli, onda nismo nista uradili. Te utakmice su pun pogodak poručio je Milivojevi­ć. Iako prijateljs­ke, ove utakmice biće jedne od najvažniji­h u karijeri Marka Grujića. Vezista Kardifa pokušaće da se nametne Krstajiću i sebi obezbedi mesto u avionu za Rusiju.

- Nama su ovo jako bitne utakmice, posebno za nas mlade igrače kako bismo se što bolje uigrali. Bilo bi glupo reći da ne razmišljam­o o Rusiji, ali trenutno nama je potrebno da se spremimo što bolje za ovo kratko vreme. Takođe, naravno da bismo svi voleli da pobedimo, ali to u ovom momentu nije previše bitno - ističe Grujić. Za razliku od Milivojevi­ća, naš mladi reprezenta­tivac nije želeo da priča o smeni kapitena... - Nije na igračima da komentariš­u promenu kapitena, posebno ne na nama mlađima. Što se mene tiče, neće se ništa promeniti - zaključio je Grujić.

 ??  ?? prihvatio odluku krstajiĆa, ali žali za ivanoviĆem: luka milivojevi­Ć
prihvatio odluku krstajiĆa, ali žali za ivanoviĆem: luka milivojevi­Ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia