Blic

Obračun četiri porodice, letele cigle i šipke

Pet osoba teško je povređeno, a troje uhapšeno u krvavoj masovnoj tuči koja se u sredu dogodila na Bulevaru kralja Aleksandra 405, u blizini okretnice tramvaja.

- M. Brkić

Naime, sve je tog dana počelo kada se Sreten K. (20) posvađao sa jednim muškarcem kog poznaje odranije, a sa kojim je i ranije bilo nesuglasic­a. Naime, do sukoba je došlo između članova dve porodice sa jedne i dve porodice sa druge strane.

- Ova masovna tuča se uglavnom zbog mene i dogodila. Oni su mene i mog brata Stefana non-stop maltretira­li, ovaj ožiljak na nosu imam jer me je jedan od njih udario bokserom ranije. Uvek ih je po četvoro-petoro i uvek bi se to dešavalo kad me sretnu i u sredu mi je pukao film. Sreo sam tog jednog kod okretnice i rekao mi je: “Hoćeš opet da dobiješ batine”, a ja sam ga uhvatio i izudarao sam ga, nemam šta da krijem. Nije prošlo ni 15 minuta, a njih desetorica uleteli su ovde sa kamenjem i palicama... - priča Sreten dok pokazuje rukom umotanom u zavoje šta je ostalo posle tuče.

Sreten kaže da su mu u kuću upala četiri muškarca naoružana kamenjem i da su mu polomili staklo na kući. U njegovom domu bila su i mala deca i Sretenova majka Dragica K., brat Stefan K.

(22) i otac Živojin J., svi teško povređeni, osim dečice koju je sklonila Sretenova žena na vreme.

- Otac trojice muškaraca udario me je u glavu drvenom motkom i iznad oka, a nakon toga jedan od njih je uzeo nož i posekao mi dojku i stomak - priča Dragica K.

Kako pričaju sin i majka, napadači su se latili svega što su našli ispred kuće. Lopata, kramp, nož, kamenje, cigle, palice... Krvave majice i predmeti juče su bili rasuti po dvorištu ove dve porodice podsećajuć­i šta se prethodnog dana dogodilo.

- Muža su udarili ispred kuće tolikom jačinom da se onesvestio. Stefan, kako je trčao blizu oca u dvorištu, okliznuo se, a jedan od braće krenuo je da ga udari krampom, da ga nisam gađao kamenom i pogodio u nogu, u tom trenutku ubio bi mi brata. Oca mi je pridigla žena dok smo brat i ja odvlačili pažnju ostalima. Nožem kojim je posekao mojoj majci stomak, isti je krenuo i ka mom stomaku i ja sam postavio ruku i pomislio “bolje ruka nego crevo” da bih ostao živ. Isekao me je do koske - dodaje Sreten.

Živojinu je naprsla lobanja, dok je Stefan imao unutrašnje krvarenje, koje je na VMA, gde su u sredu prevezeni, na sreću, zaustavlje­no. U sukobu je povređena i nesrećna slučajna prolaznica.

 ??  ?? nesreĆnoj ženi napadaČ nožem posekao dojku
nesreĆnoj ženi napadaČ nožem posekao dojku
 ??  ?? mladiĆa tukli lopatama i štanglama
mladiĆa tukli lopatama i štanglama
 ??  ?? Ćebetom pokušali da zaustave krvarenje
Ćebetom pokušali da zaustave krvarenje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia