Blic

Preminuo autor SAT Mirko Alvirović

Mirko Alvirović, autor i voditelj emisije SAT, koja se emituje na Radio-televiziji Srbije, preminuo je juče u 72. godini posle teške bolesti, objavio je RTS.

-

Mirko Alvirović rođen je u Drvaru, a u Beograd je došao šezdesetih godina prošlog veka.

Studirao je književnos­t, a diplomirao je žurnalisti­ku. Počeo je kao instruktor vožnje, prešao u službu „987“, a zatim osmislio nov način pružanja pomoći članovima Auto-moto saveza Jugoslavij­e. Bio je i inicijator osnivanja Informativ­nog centra Auto-moto saveza Srbije.

Radio je kao domaćin najgledani­je emisije o automobili­zmu na ovim prostorima. Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma, a poseban akcenat stavljao je na bezbednost saobraćaja. U toj oblasti je bio i sertifikov­ani predavač. Pokrenuo je nekoliko časopisa, ali i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji „NAVAK“.

Na televiziji je radio oko 30 godina. Gledaoci su posebno prepoznali njegov trud i požrtvovan­ost tokom rada na emisiji SAT. Njegove patrole do popularnih letovališt­a postale su važan izvor informacij­a za sve turiste.

Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko Gledaoci su prepoznali njegovu požrtvovan­ost tokom rada na emisiji SAT. Bio je jedan od najcenjeni­jih novinara iz sveta automobili­zma

dana da putuje do određene destinacij­e, otkrivajuć­i gledaocima sve što ih na putu očekuje.

Postao je jedan od najcenjeni­jih novinara iz oblasti automobili­zma u regionu,

a znanje i stručnost pokazao je izveštavaj­ući sa najvećih svetskih salona četvorotoč­kaša.

Alvirović je za sobom ostavio dvojicu sinova, Momira i Mladena.

 ??  ?? alviroviĆ na televiziji radio
godina
alviroviĆ na televiziji radio godina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia