Blic

Dečak pao s traktora, tanjirača ga pregazila

Aleksandar A. (14) teško je povređen kada je u subotu, oko 13 sati, sa traktora na kojem se vozio sa ocem Novicom A. (50) pao pod tanjiraču.

- M. Đorđević

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u ataru sela Dubovac, dečaku je tanjirača prešla preko karličnog dela, i on je s teškim povredama prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

Katastrofa­lne posledice su izbegnute samo pukom srećom, jer se sve desilo na delu njive na kome je zemlja već bila odmekla, dovoljno rastresita da je pod pritiskom tanjičare telo dečaka utonulo pa pritisak nije bio koban za mališana.

Kako pričaju meštani, otac je upravljao traktorom, a Aleksandar je u jednom momentu naskočio na tanjiraču, verovatno u nevinoj, dečjoj nameri da se poveze dok ovaj radi. Na nesreću, desilo se to baš u momentu kada je Novica okretao traktor, dečak je izgubio ravnotežu i pao pod metal koji je prešao preko njega. Novica je odmah zaustavio traktor, ali kako je tanjičara dvodelna, prednji red tanjira je izbegao, ali zadnji, onaj posle točkova, prešao je preko dečakovih nogu i trupa.

Očevidaca, s obzirom na to da je u pitanju udaljeni deo sela koji zovu Prokop, nije bilo.

Ali Dubovčani su subotu i nedelju proveli pričaju o nemilom događaju.

- Novica ne pije, sigurno ni tog dana nije. Šta je bilo malom da skoči na tanjiraču - ko bi ga znao, deca su to... Nesreća, eto šta je - kaže jedan Dubovčanin.

Otac je, zajedno sa majkom, odmah povređeno dete odvezao za Pančevo, odatle su ih uputili u Beograd, u Urgentni centar, gde je proveo noć i dan posle nesreće.

- Čim se otac vrati, očekujemo da s njim obavimo razgovor. Prema informacij­ama kojima raspolažem­o, nema odgovornos­ti oca, ali moramo da ga saslušamo. Sačekaćemo i oporavak deteta pa ćemo videti i šta će ono reći. Tragovi koji su zatečeni na njivi potvrđuju očevu priču - kaže za „Blic“Aleksandar Milošević iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, u čijoj nadležnost­i je i kovinska opština.

Prema informacij­ama do kojih smo u nedelju mogli da dođemo, povrede jesu teže prirode, ali dečakov život, srećom, nije ugrožen.

Dečak je odmah posle nesreće sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar u Beogradu, ali, srećom, nije životno ugrožen

 ??  ?? sve se desilo na delu zemlje koja je bila mekša, pa je deČak utonuo, što mu je spaslo život
sve se desilo na delu zemlje koja je bila mekša, pa je deČak utonuo, što mu je spaslo život
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia