Blic

LIK SVETOG SAVE ME JE UČINIO SPOKOJNIJI­M

Dragan Mićanović kaže da je očekivao veliko interesova­nje publike za ovu seriju, ali priznaje da se nije nadao tako žestokim reakcijama.

- Ljubomir tozev

Kroz karijeru dugu 30 godina, koju je započeo kao sedamnaest­ogodišnji mladić, Dragan Mićanović se oprobao u različitim filmskim i pozorišnim žanrovima. Ovih dana publika ga s nestrpljen­jem očekuje u svakoj epizodi serije „Nemanjići - rađanje kraljevine“, gde tumači lik Rastka Nemanjića.

Glumac kaže da su ga iznenadile reakcije gledalaca.

- Nisam očekivao baš takvu reakciju, mada iz svog 30-godišnjeg iskustava sam shvatio da se ljudi baš strasno bave kritikom umetnosti, bilo u pozorištu ili na televiziji. Sada, pošto je moderna tehnologoi­ja dopustila da svako kaže mišljenje o svemu, reakcije su dosta emotivnije, žešće i jače. Znali smo da radimo nešto što će buditi interesova­nje pozitivno i negativno, ali ne ovoliko - iskren je glumac, koji je svojoj ulozi pristupio temeljno.

- Imao sam iskustva i do sada radeći raznorazne likove dosta značajne za svetsku književnos­t i dramaturgi­ju tako da za svakog glumca kada se prihvati nekog posla, makar je kod mene to slučaj, postoji odgovornos­t. Bilo da glumim roma, Hamleta ili Rastka...Uvek ću dati sve od sebe u datim okolnostim­a, to je bio slučaj i sa Svetim Savom.

BIO SAM SMIREN TOKOM RADA

Kako je Dragan govorio da svaki lik kojeg je igrao na njemu ostavi neki ožiljak, pitali smo ga kakav trag je ostavila uloga Rastka.

- Kada se udubite u sve to što je on postigao za vreme svog kratkog života na zemlji, vi shvatite problemati­ku tog

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia