Blic

Crveno-beli oslabljeni, možemo do finala

Barani bi u majstorici polufinala ABA lige u hali “Aleksandar Nikolić” (ponedeljak 21) mogli da budu jači za odličnog centra.

- Vladan Tegeltija

Uroša Lukovića je povreda udaljila od priznanja MVP ligaškog dela, ali i skoro mesec dana sa parketa. Zbog rupture mišića propustio je prva dva polufinaln­a duela sa Crvenom zvezdom, a saigrači su mu omogućili da zaigra u majstorici.

- Mislim da možemo da pobedimo u trećoj utakmici. Došli smo u Beograd da damo sve od sebe, borićemo se kao što smo to radili cele sezone. Izostanak Pere Antića sigurno će dosta uticati na njih, neće moći da pruže maksimum, kao što nisu mogli ni bez Dangubića. Imamo dosta šansi - kaže Luković za “Blic”.

Uželeo se košarke centar Mornara posle povrede...

- Osećam se dobro. Počeo sam da treniram sa loptom pre pet-šest dana. Pre toga sam radio individual­no u teretani. U petak sam odradio i prvi trening sa ekipom. Više će se znati u nedelju i ponedeljak, kada trener Mihailo Pavićević i lekari budu odlučili šta i kako.

Svestan je da je imao sezonu za pamćenje.

- Sigurno da mi je ovo najbolja sezona u ABA ligi. Dao sam sve od sebe, drugi sam igrač na Jadranu. U tome su mi puno pomogla braća Pavićević i drugari, odnosno saigrači. Normalno da ovo ne bih mogao sam da uradim bez Nidama, Vranješa i svih ostalih. Znatno su doprineli da u ovoj sezoni budem toliko dobar.

Luković se osvrnuo i na ubedljiv poraz od Groningena u Holandiji (101:74) i eliminacij­u u četvrtfina­lu Evropa kupa.

- Mislim da su momci otišli više emotivno ispražnjen­i nego fizički. Ludački šut koji nas služi cele sezone tamo nas nije uopšte poslužio. Sigurno da je to razlog zašto smo izgubili.

 ??  ?? adut mornara u reketu: uroš lukoviĆ
adut mornara u reketu: uroš lukoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia