Blic

Gradonačel­nik zbog prozivke

Gradonačel­nik Kraljeva Predrag Terzić prošle subote pretukao je na ulici Nikolu Kovinića jer ga je on na društvenim mrežama prozvao da je budžetski novac izvlačio u stranačke svrhe, saznaje “Blic”.

- SlaĐana vukašinovi­Ć

Tako je verbalni obračun sa društvenih mreža, koji je počeo objavljiva­njem spiska osoba koje su donirale predsednič­ku kampanju SNS sa kojima je gradonačel­nik potpisao ugovor o delu, prerastao u fizičko nasilje na ulicama ovog grada. Drugim rečima, Kovinić je na svom Fejsbuk profilu postavio dokumenta iz kojih se vidi da je od 12 osoba sa kojima je gradonačel­nik Kraljeva potpisao ugovore o delu za rad u gradskoj upravi, šest bilo na listi donatora kampanje Aleksandra Vučića. To otkriće se desilo krajem prošle godine i od tada počinje verbalni rat njih dvojice, koji će svoj epilog dobiti i na sudu jer je gradonačel­nik tužio Kovinića za uvrede. Međutim, Terzić nije mogao da sačeka odluku suda već je pokušao da sam presudi Koviniću i to u subotu, 31. marta, kada su se slučajno sreli na ulici. Tada je u kasnim večernjim satima, prema rečima jednog od očevidaca, gradonačel­nik ošamario Kovinića i to u prisustvu svoje supruge i još jednog čoveka.

- Nisam baš bio blizu i ne znam da li je bilo nekih verbalnih prepucavan­ja, ali sam jasno video da je gradonačel­nik ošamario jednog čoveka, za koga sam naknadno saznao da je reč o Nikoli Koviniću, koga poznajem. Naime, sve se desilo vrlo brzo, oko 10 sati uveče, i to blizu raskrsnice Jug Bogdanove ulice. Terzić je išao sa suprugom i još jednim čovekom, a u susret im je išao Kovinić. Mimoišli su se, međutim, gradonačel­nik se naglo okrenuo i mislim da je nešto rekao ovom drugom čoveku, odnosno Koviniću. Nakon toga gradonačel­nik mu je prišao i udario ga u lice. Nisam video koliko puta, jer sam se odmah sklonio da se ne bih uvlačio u ovaj slučaj i ne znam šta se dalje dešavalo. Ne znam da li je gradonačel­nik bio vređan ili provociran, ali ako je i to, on nije smeo sebi da dozvoli da se tuče na ulici - navodi naš sagovornik.

Njegove navode za “Blic” je potvrdio i napadnuti Kovinić.

- Tačno je da me je Terzić udario i to bez ikakvog povoda. Ja sam u subotu doputovao iz Beograda i sa autobuske stanice krenuo kući. Međutim, umesto u svom domu, ja sam završio u Hitnoj pomoći i policiji jer me je gradonačel­nik udario tako da sam morao da zatražim pomoć lekara. Sve je bilo tako brzo da nisam bio ni svestan njegove bahatosti, sve dok me bol i krv iz nosa nisu osvestili. Razlog za njegov postupak ne znam jer sam mirno išao ulicom Oktobarski­h žrtava u pravcu centra grada. Kada sam prošao raskrsnicu sa Jug Bogdanovom, ispred prodavnice lovačke opreme, u susret mi je išao Terzić sa suprugom i još jednim čovekom, koga ne poznajem. Mimoišli smo se, a on se nakon nekoliko koraka, u hodu, meni obratio sa: “Alo, majmune”. Zastao sam i pitao da li to meni kaže, a on je dobacio: “Alo, majmune, hoćeš da te isprebijam”. Na to sam mu odgovorio: “Ajde”. Nakon toga prišao mi je i udario me u lice, zatim se okrenuo i otišao u pravcu autobuske stanice navodi Kovinić.

On dodaje da je ostao šokiran nakon dobijenog udarca.

- Iz nosa mi je šikljala krv, a ja sam nakon toga pozvao policiju, gde sam o svemu dao iskaz, ali sam i zatražio pomoć lekara u Hitnoj pomoći koji mi je konstatova­o povrede. Dakle, te večeri nije bilo nikakvog povoda za ovakvo njegovo ponašanje, ali motiv verovatno leži u tome što sam ja objavio spiskove ljudi koji doniraju stranku u kojoj je Terzić, kao i spisak osoba koje su se stranački zaposlile u javnim preduzećim­a. Verovatno je zbog toga reagovao, ali ovakvo ponašanje gradonačel­nika je nedopustiv­o i ono je i bruka za stranku koju predstavlj­a. Ali o tome neka brine SNS, a ja sam protiv njega podneo krivičnu prijavu - kaže Kovinić.

PRIŠAO MI JE I REKAO: „MAJMUNE, HOĆEŠ DA TE ISPREBIJAM“. REKAO SAM: „AJDE“. POTOM ME JE UDARIO U LICE

 ??  ?? posle otvaranja semafora, terziĆ poČeo i fiziČki da se obraČunava
posle otvaranja semafora, terziĆ poČeo i fiziČki da se obraČunava

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia