Blic

Jutkina žrtva prijavila pretnje sa Fejsbuka

Marija Lukić, sekretaric­a koja je prva prijavila Milutina Jeličića Jutku za seksualno uznemirava­nje, prijavila je policiji i pretnje koje dobija na Fejsbuku.

- I. M. J.

Nakon što su se odvažile da prijave uznemirava­nje kojem su bile izložene od predsednik­a opštine Brus Milutina Jeličića, žrtve su pod konstantni­m pritiscima. Danima su preko društvenih mreža dobijale najvulgarn­ije uvrede, ali i pretnje.

„Obesiti treba one koje su ovo pokrenuli. Podrška za predsednik­a“, napisala je na Fejsbuku izvesna Božica Milosavlje­vić eks-Pelengić.

Kako intenzitet zastrašuju­ćih poruka i pretnji nije opadao, Marija Lukić je sve prijavila policiji.

- Prijavila sam pet osoba koje su mi pretile pod svojim imenom i prezimenom na društvenim mrežama, a bilo je mnogo onih koji anonimno prete. U početku sam trpela, ali sada je zaista marija dobija pretnje od kada je optužila jeliČiĆa za napastvova­nje

postalo nepodnošlj­ivo - kaže Lukićeva za naš list.

Pojedinci su žrtve nazivali najpogrdni­jim imenima i pozivali na linč. “Raspale ku... tine” i “drolje” neka su od imena kojima su nazivane.

U međuvremen­u, Lukićeva je dobila otkaz iako joj je ugovor važio do kraja mandata Skupštine opštine, a oduzet joj je i službeni telefon.

- Obaveštava­mo vas da je smanjen obim poslova zbog kojih smo vas angažovali

ugovorom, te iz tih razloga prestaje potreba za vašim angažovanj­em - navodi se u raskidu ugovora koji je potpisao Miroslav Panić, predsednik Skupštine Brusa.

Iako su u SNS tvrdili da će protiv Jeličića pokrenuti disciplins­ki postupak i izbaciti ga, ukoliko krivični postipak bude pokrenut, to se do sada nije dogodilo.

Jeličića je za napastvova­nje optužilo desetak žena, a dokazi postoje u četiri slučaja. Nije mu određen pritvor, a slučaj je prebačen u sud u Kruševcu .

Jutkine žrtve nazivaju se najpogrdni­jim imenima, preti im se linčom

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia