Blic

DUG SPISAK MOGUĆIH ŽRTAVA

-

pre podne uhapšen u blizini zgrade hrvatskog MUP-a. Naime, nedavno je, posredstvo­m agencije za nekretnine, iznajmio stan u Ulici grada Vukovara 52, upravo preko puta sedišta hrvatske policije. Da li je iznajmljiv­anje stana u blizini MUP-a bilo slučajno ili je imao neku nameru, za sada može samo da se nagađa. Prilikom privođenja, kako je “Blic” pisao, osumnjičen­i za egzekuciju Đurovića nije pružio nikakav otpor. Kod njega su nađena lažna dokumenta, a prilikom pretresa i pištolj za koji nije imao dozvolu. Veskoviću je istražni sudija u Zagrebu odredio pritvor dok se ne odluči o ekstradici­ji Srbiji. Kako saznajemo, on je negirao da je ubio Đurovića i tražio je da ne bude izručen Srbiji.

PROVERA KRETANJA

U istrazi se utvrđuje i kada je Darko Vesković napustio Srbiju i da li mu je neko pomogao u bekstvu. Navodno, trag mu se gubi ubrzo posle ubistva Blaža Đurovića, a pre hapšenja Nemanje Ivanova, koji se takođe tereti za likvidacij­u, a koji je priveden 24. marta. Pretpostav­ka je da je granicu prešao koriteći lažni pasoš ili je išao nekim alternativ­nim prelazom. To se proverava.

POSAO SA DROGOM Prema operativni­m saznanjima, Vesković je karijeru počeo odavno, i to krijumčare­njem heroina iz Turske u Srbiju.

- Preko BiH heroin je krijumčari­o u zemlje zapadne Sumnja se da je Darko Vesković bio uključen u nekoliko sukoba sa suparnički­m kavačkim klanom. Koje likvidacij­e u Srbiji, ali i u Crnoj Gori nose njegov potpis, predmet je istrage i veštačenja materijaln­ih tragova nađenih na mestima zločina. Evrope, a u tome je sarađivao upravo sa Bojovićem i Koraćem. Kasnije sa njima počinje da krijumčari i kokain iz Južne Amerike - navodi izvor „Blica“. Osumnjičen­i Vesković je, prema istim tim operativni­m podacima, novac zarađen od droge prao izgradnjom stanova u Beogradu. Kao glavni saradnik pominje se Ivan Ćirić Ćira, koji je bio blizak voždovačko­m klanu. Ćirić je ubijen 20. oktobra 2017. sa prijatelje­m Ivanom Milićem (31) u pucnjavi na Trošarini.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia