Blic

I vatrogasci u potrazi za Danilom (17)

- B. Janačković

Pripadnici niške policije i vatrogasno-spasilačke brigade Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije intenzivir­ali su juče potragu za Danilom Đorđevićem (17) koji je nestao 29. marta nakon što je, navodno, slučajno upao u Nišavu kod Betonskog mosta u centru Niša.

Petnaestak policajaca i vatrogasac­a krenulo je u pretragu priobalja Nišave od železničko­g mosta gde je nestali mladić poslednji put viđen u reci pre šest dana.

Teren je pretraživa­n u tri sektora - od Železničko­g mosta do popovačkog groblja, od Popovca do nadvožnjak­a u Novom selu i od Novog sela do ušća u Južnu Moravu.

Svaki sektor obilaze grupe koje čine trojica policajaca i jedan vatrogasac a timovi su podeljeni tako da po dvojica pripadnika MUP-a pretražuju levu i desnu obalu reke. U pripravnos­ti je i jedan čamac sa spasiocima.

Kako je “Blic” pisao, Danilo je sa drugovima bio na Nišavskom keju u centru grada kada se slučajno okliznuo i pao u nabujalu reku. Jedan od njegovih prijatelja O. N. hrabro je skočio u reku u pokušaju da spase druga koji je bio neplivač, rizikujući tako i svoj život.

- Sedeli smo nas četvoro na zidiću na keju, bilo je klizavo i Danilo se okliznuo i pao u reku. Drug je pokušao da mu da ruku. Ja sam skinuo sve sa sebe i skočio u reku za njim. Plivao sam za njim do Železničko­g mosta gde sam ga izgubio jer više nisam imao vazduha. Bio je svestan, nije paničio. Ja sam vikao i dozivao u pomoć. Njega je struja povukla ka sredini reke a mene ka obali. Tu sam ga poslednji put video, bio je svestan. Voda je bila brza, ali se nisam plašio za svoj život - ispričao je ranije O. N.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia