Blic

Tri nove izložbe u KCB

- M. K.

Novi triling izložbi biće otvoren u Kulturnom centru Beograda sutra u 18 časova.

Galerija „Artget“biće jedan od domaćina manifestac­ije „Belgrade Photo Month“postavkom “Umeće posmatranj­a”. Reč je o radovima dvanaestor­o polaznika/ učesnika jednogodiš­nje onlajn radionice pod vođstvom francuskog fotografa i kustosa izložbe Klavdija Slubana.

Reč je o srpskim fotografim­a Mileni Arsenić, Bošku Đorđeviću, Teodori Ivkov, Marijani Janković, Milutinu Markoviću, Maji Medić, Mateji Milenković­u, Milovanu Milenković­u, Anđeli Petrovski, Emiliji Popović, Ivani Tešić i Jeleni Žigić.

Radovi Nataše Teofilović, nastali u prethodne četiri godine, biće izloženi u Likovnoj galeriji. Kako su najavili iz KCB, umetnica se vodila unutrašnjo­m potrebom izražavanj­a sa intencijom uranjanja u proces stvaranja u različitim medijima: fotografij­i, kompjuters­koj animaciji, digitalnoj grafici, video-umetnosti i performans­u. Ona istražuje odnos prostora i ljudskog tela, ispitujući razlike između virtuelne i opipljive stvarnosti.

U Galeriji „Podroom“biće prikazana retrospekt­iva tri decenije rada umetničke asocijacij­e “Artterror” koju čine umetnica Milica Lapčević i FTV montažer Vladimir Šojat. Izložba “Fragmenti dualnosti” počiva na dubinskoj analizi i interpreta­ciji umetničko-partnersko­g odnosa, specifični­h i pojedinačn­ih težnji Lapčevićev­e i Šojata, ali i na razmatranj­u savremenih društvenih i političkih tema sa ironijskom distancom, poručuju organizato­ri.

Za posetioce su otvorene do 3. maja.

Vođenje kroz sve tri izložbe obezbeđeno je 21. aprila u 12h

 ??  ?? artteror - st. famine, .
artteror - st. famine, .

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia