Blic

Đukić: Mažić

Treneru Partizana Miroslavu Đukiću pred meč sa Borcem u Humskoj smeta što je odložen večiti derbi. Crvena zvezda u najjačem sastavu dočekuje Zemun.

- Aleksandar pijevac

Zavesa na ligaški deo Superlige spustiće se večeras mečevima poslednjeg 30. kola. Sve utakmice se igraju od 17 sati, Crvena zvezda na „Marakani“dočekuje Zemun, dok Partizan u Humskoj igra sa čačanskim Borcem.

Imena današnjih protivnika ne ulivaju strah Crvenoj zvezdi i Partizanu koji ne mogu da sakriju da su glavom već u večitom derbiju zakazanom za 14. april.

Trener Vladan Milojević kaže da neće kalkulisat­i protiv Zemuna i da neće čuvati svoje fudbalere, dok njegov kolega iz crno-belog tabora Miroslav Đukić kritikuje odluku da se termin derbija pomeri za tri dana.

- Kažu nam da su sudije zauzete 11. aprila i da derbi ne može da se tada igra. Imamo mi valjda i druge sudije, a ne samo Milorada Mažića? Derbi može bez Mažića, kao što i Barselona funkcioniš­e bez Mesija. S druge strane, otkud sad mnogo termina za utakmice, kad ih ranije nije bilo kad smo mi tražili pomeranje protiv Napretka? - upitao se Đukić.

Milojević nije komentaris­ao odlaganje srpskog fudbalskog praznika.

- Dolazi nam protivnik koji je, bez preterivan­ja, hit prolećnog dela sezone. Zemun bi bio u vrhu tabele da se računaju samo bodovi iz drugog dela, a posebno se ističe u gostima. Imaju

dobre pojedince, odličnog trenera Milanovića i očekuje nas ništa lakša a ni teža utakmica do sada. Iskreno, ne znam kojim fudbalerim­a preti suspenzija sa derbija ako požute protiv Zemuna. Nikada nisam kalkulisao, pa neću ni sada - poručio je Milojević, koji danas ne može da računa na suspendova­nog Filipa Đorđevića.

S druge strane, Đukić je štriklirao imena igrača kojima preti „žutica“. To su Nemanja G. Miletić i Danilo Pantić.

- Imao sam sličnu situaciji pre 10 godina sa Žukom, koji je igrao protiv Vojvodine i potom je zbog kartona propustio derbi, a ja sam bio na udaru kritičara što ga nisam čuvao za Crvenu

zvezdu. Slična situacija je sada sa levim bekom Miletićem i Pantićem. Takođe, Stojković ima kartone i neće braniti protiv Borca. Videćemo, odlučiću pred meč - dodao je trener Partizana.

Dobra vest za navijače Crvene zvezde je da se Nenad Krstičić oporavio i da će konkurisat­i za meč sa Zemunom.

- Odradio je trening, ali moram da vidim u kakvom će stanju biti uoči utakmice. Blizu povratka na teren je i Vujadin Savić, dok kapiten Mičel Donald trenira. Obojica će biti spremni za start plejofa - kaže Milojević.

Večiti rivali su odlučili da ulaz na današnje mečeve sa Zemunom, odnosno Borcem bude slobodan.

AKO BARSA MOŽE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA, ONDA I MI MOŽEMO BEZ MAŽIĆA

 ??  ?? milorad mažiĆ Će . aprila voditi derbi
milorad mažiĆ Će . aprila voditi derbi
 ??  ?? trener ĐukiĆ smatra da nije postojao razlog da se odloži derbi
trener ĐukiĆ smatra da nije postojao razlog da se odloži derbi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia