Blic

kao Mesi Osveta za fudbalere u Moskvi

Rusi su bili bolji od crveno-belih u Ligi Evrope, a ekipa Dušana Alimpijevi­ća pokušaće da trijumfaln­o završi sezonu.

- A. P.

Za košarkaše Crvene zvezde večeras (19) u Moskvi završava se rolerkoste­r vožnja Evroliga - ABA liga. CSKA je poslednji ispit crveno-belih koji će, konačno, moći da se okrenu onome od čega zavisi sezone - regionalno­m takmičenju i finalnoj seriji sa Budućnosti. Toga su svesni i trener Dušan Alimpijevi­ć i košarkaši koji žele da skupo prodaju kožu lideru Evrolige, ali ne po svaku cenu.

CSKA je obezbedio prvo mesto i prednost domaćeg terena u Top 8 fazi, dok će Beograđani, u zavisnosti od ostalih rezultata poslednjeg kola, završiti od 11. do 13. pozicije. Prošle sezone crveno-beli su sa skorom 16-14 bili deveti i za dlaku ostali bez prolaza u drugi deo. Takođe, košarkaši imaju priliku da osvete svoje kolege iz fudbalske sekcije koji su eliminisan­i od CSKA u Ligi Evrope.

Iznenađenj­e u Moskvi nije isključeno, mada ruski klub ima devet uzastopnih pobeda na svom terenu, dok Zvezda u 2018. još nije slavila na strani (0-6).

- Nama ova utakmica dolazi pred najvažnije mečeve u sezoni, finale ABA lige, i pokušaćemo da je iskoristim­o na najbolji način. Da odigramo jaku dobru čvrstu utakmicu, da održimo ovaj tonus protiv izuzetno snažnog protivnika koji igra sa puno kontakta. Imamo mogućnost i da probamo neke stvari koje će nam biti potrebne za finale ABA lige, ali ne zanemaruju­ći rezultat i želju da se pokažemo na pravi način u Moskvi. Želimo da održimo kontinuite­t dobrih partija iz ovog perioda zbog onoga što sledi - istakao je Dušan Alimpijevi­ć.

Slično razmišlja i kapiten Branko Lazić.

- Ekipa CSKA je kvalitet već pokazala i tokom ove sezone, igrali su izuzetno dobro, novi igrači u sastavu su se odlično uklopili, uostalom i tabela pokazuje mnogo toga. Izuzetno su fizički jaki, igraju košarku sa puno kontakata i jasno je da su među glavnim favoritima da upravo u Beogradu dođu do novog trofeja. Međutim, želimo da se oprostimo od ovogodišnj­eg izdanja Evrolige na pravi način i da se u potpunosti onda okrenemo finalu ABA lige - dodao je Lazić.

 ??  ?? laziĆ i košarkaši crvene zvezde imaju priliku da protiv cska osvete fudbalere, koji su redovni na njihovim utakmicama u „pioniru“: milijaš, stojkoviĆ i gobeljiĆ
laziĆ i košarkaši crvene zvezde imaju priliku da protiv cska osvete fudbalere, koji su redovni na njihovim utakmicama u „pioniru“: milijaš, stojkoviĆ i gobeljiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia