Blic

Ronaldove makazice za polufinale LŠ

-

Fudbaleri Reala ubedljivo su savladali Juventus sa 3:0 u gostima u prvom meču četvrtfina­la Lige šampiona zahvaljuju­ći sjajnoj partiji dvostrukog strelca Kristijana Ronalda.

Izjava Điđija Bufona pre utakmice da noćima nije spavao zbog duela sa Ronaldom, pokazala se opravdanom. Juventus, kao i u finalu LŠ prošle godine u Kardifu kada je poražen sa 4:1, ni sinoć nije imao rešenja za neverovatn­og Portugalca.

To je postalo jasno posle prvog čina borbe za polufinale elitnog takmičenja, pošto je baš Ronaldo bio taj koji je doneo prevagu u Torinu. Nastavio je golgetersk­u seriju protiv „stare dame“, bio mu je to četvrti gol koji je dao Bufonu na poslednja dva meča, ali je i oborio novi rekord. Najbolji fudbaler sveta bio je strelac u Ligi šampiona na poslednjih 10 mečeva, računajući i onaj finalni iz prošle sezone, što nikada nikome nije uspelo. Ronaldo je mrežu Italijana probušio već u trećem minutu, kada je realizovao asistencij­u Iska. Pokušao je Juventus da uzvrati u nastavku, imali su šanse Iguain i Dibala, ali to nije bilo dovoljno da se matira odlični Kejlor Navas.

Nastavak je donelo isti odnos snaga na terenu, a dileme oko pobednika razrešena je polovinom drugog poluvremen­a, kada je viđen jedan od najlepših golova u istoriji Lige šampiona. Odlično je Ronaldo uhvatio makazice u kaznenom prostoru i na nestvaran način ponovo je matirao Bufona. Nema dileme, taj pogodak koji je najavio brodolom „stare dame“ući će u anale evropskog fudbala.

- Da li je ovo bio vrhunac njegove igre? Ne, mislim da je bio uobičajeni Ronaldo. Mesi i on, za ono što rade iz godine u godinu, mogu se uporediti sa Maradonom i Peleom - rekao je Bufon.

U 71. minutu Marselo je posle asistencij­e Ronalda stavio tačku na meč.

 ??  ?? ronaldove makazice za muk na stadionu u torinu
ronaldove makazice za muk na stadionu u torinu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia