Blic

Novak ratuje potpuno sam!

Najbolji srpski teniser će raditi bez trenera po povratku iz Dominikans­ke Republike u Monte Karlo, gde će od 15. aprila učestvovat­i na turniru na šljaci.

- jelena mediĆ

BIVŠI NAJBOLJI TENISER SVETA NEĆE IMATI TRENERA NA TURNIRIMA U MONTE KARLU, RIMU I MADRIDU

Novak Đoković više nema trenera! Posle raskida saradnje sa Andreom Agasijem, ni Radek Štepanek nije preživeo čistku najboljeg srpskog teniserka koji je odlučio da na turnire putuje sam, bez pomoći stručnog štaba. Tako se u periodu od samo nekoliko dana završila Novakova saradnja sa Agasijem i Štepanekom, saradnja koja nije donela ništa dobro. Đoković i Štepanek su počeli da rade krajem novembra, a Čeh je dva meseca pre toga završio sa igračkom karijerom i otisnuo se u trenerske vode. Novakova odluka je iznenadila sve u teniskom svetu jer je odlučio da karijeru, posle povrede i dugačke pauze, stavi u ruke čoveka koji nema trenersko iskustvo. Na prozivke, Đoković je kratko odgovorio:

- Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu i uvek me je impresioni­rao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37. godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis - rekao je tada bivši broj 1.

Ipak, posle četiri meseca Štepanek više nije Đokovićev trener, a Novak se u saopštenju zahvalio Čehu.

„Novak je izuzetno zahvalan na podršci koju je dobijao od Radeka tokom proteklog perioda“, navodi se u saopštenju koje je izdao Novakov PR tim.

Ako pogledamo realno, nije Đoković imao ni koristi a ni štete od četvoromes­ečne saradnje sa Štepanekom. Novak nije bio fizički spreman za velike turnire, bez samopouzda­nja i kondicije posle šest meseci van terena. Štepanek je bio sa Noletom u Melburnu, na Australija­n openu, gde je izgubio u 4. kolu, a potom smo ga videli i u Indijan Velsu. U Majamiju ga nije bilo zbog privatnih obaveza, kao ni Agasija. Naime, Štepanekov­a partnerka Nikol Vajdišova je trudna i uskoro će postati otac.

U saopštenju kojim je javnost obaveštena da su Đoković i Štepanek raskinuli saradnju, između ostalog, piše:

„Novak ostaje fokusiran na napredak i željan je da se vrati jači i odlučniji posle duge pauze zbog povrede koja je uticala na njegovo samopouzda­nje i igru. U isto vreme, Novak konstantno i strastveno traži nove načine da povrati pobedničku formu. Đoković će posle kratkog odmora sa porodicom početi sa pripremama za sezonu na šljaci i za predstojeć­e turnire.

Đoković se sa porodicom nalazi u Dominikans­koj Republici, a povratak u Evropu je planiran za nekoliko dana. On će se odmah vratiti kući u Monte Karlo, gde će trenirati i pripremati se za turnir na šljaci koji počinje za deset dana. Novak će u Kneževini igrati i u dublu, a partner će mu biti Filip Krajinović.

Gotovo je sigurno da će u Monte Karlu, kao i kasnije u Madridu i Rimu, a možda i Eštorilu ako prihvati poziv organizato­ra, igrati bez trenera. Zasad Novak nema plan B ni ime trenera koji će da nasledi Agasija i Štepaneka.

Možda je krajnje vreme da Novak Đoković prizna sebi da je pogrešio i vrati u tim onog koji ga najbolje poznaje. Nije teško pogoditi ime i prezime čoveka koji je bio uz njega na putu do uspeha Marjan

Vajda.

 ??  ?? ivan lendl štepanek i ĐokoviĆ su saraĐivali samo Četiri meseca, a Čeh je našeg tenisera pratio u melburnu i na indijan velsu
ivan lendl štepanek i ĐokoviĆ su saraĐivali samo Četiri meseca, a Čeh je našeg tenisera pratio u melburnu i na indijan velsu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia