Blic

Vučić u petak sa Merkelovom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se 13. aprila sa nemačkom kancelarko­m Angelom Merkel u Berlinu, saznaje „Blic“.

- D. Luković

Vučić u nemačku prestonicu putuje na poziv Merkelove, a to je, kao što je „Blic“već objavio, jedan od susreta planiranih razgovora sa zapadnim partnerima prilikom kojih će pokušati da nađe nov način za rešavanje odnosa sa Prištinom.

Izvor „Blica“navodi da se svi sastanci koji će biti održani od 10. do 20. aprila detaljno planiraju, a predstojeć­i sa Merkelovom jedan je od važnijih razgovora koji će Vučić voditi.

- U desetodnev­nim razgovorim­a s mahom zapadnim partnerima pokušaće da nađe novi način za rešavanje konflikta sa Kosovom. Biće naoružan obimnom dokumentac­ijom kojom će pokušati da ubedi sagovornik­e u neosnovano­st zaštite Prištine. U tom paketu naći će se i dokumentac­ija o zloupotreb­ama oko uzurpiranj­a imovine Srba i Srpske pravoslavn­e crkve kaže sagovornik „Blica“upućen u pripremu ovih susreta.

Ovo je drugi susret Vučića sa jednom od najmoćniji­h političark­i sveta u proteklih mesec i po dana, a usledio je nakon najave predsednik­a Srbije da će sredinom aprila „voditi veoma važne razgovore o Kosovu“.

Merkelova je, inače, posle poslednjeg susreta sa Vučićem rekla da ne „propisuje šta se mora desiti po pitanju Kosova, i da neće da deli savete“.

- Predsednik Srbije je glavni akter po pitanju sporazuma Beograda i Prištine - rekla je Merkelova.

A na pitanje da li pravno obavezujuć­i sporazum znači priznanje Kosova od Srbije, kancelarka je odgovorila da što se tiče očekivanja u odnosu na Kosovo, ona nije ta „koja će propisati šta se mora desiti i šta je poželjno što bi trebalo uraditi“.

Kancelarka rekla da ona ne može da propiše šta je poželjno uraditi

 ??  ?? novi razgovori o odnosima s prištinom
novi razgovori o odnosima s prištinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia