Blic

Vulin: Helikopter­i od Rusa krajem godine

-

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će vojni helikopter­i iz Rusije stići u Srbiju krajem ove ili početkom sledeće godine.

Vulin je 3. aprila u Moskvi rekao da je sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom započeo razgovore o nabavci novog naoružanja od Ruske Federacije - četiri “mi-17” transportn­a helikopter­a i četiri “mi-35” borbena helikopter­a.

Ministar odbrane je za TV „Prvu“rekao i da će se u narednim danima završiti “određeni tehnički detalji” i potpisivan­je ugovora sa Belorusijo­m o nabavci novih “migova 29”.

Kako je naveo, posle toga će moći da govori preciznije o tome šta će konkretno srpska vojska nabaviti iz Belorusije i o kom stepenu modernizac­ije letelica se govori. Vulin je na TV „Prva“govorio i o situaciji povodom Kosova i Metohije i najavljeno­j “desetodnev­noj diplomatsk­oj ofanzivi Aleksandra Vučića”.

“Reč predsednik­a Srbije se sada pažljivo sluša. Nisam upoznat sa detaljima njegovih razgovora sa zvaničniko­m SAD Metjuom Palmerom, ali mi je rečeno da su razgovori bili ozbiljni”, rekao je ministar odbrane Vulin.

Vulin je istakao da je važno što “na čelu Srbije više nisu ljudi koji će da rade sve što se traži od njih, već čovek koji može da definiše interese Srbije i da se za njih zalaže”.

On je dodao da bi Priština želela nove razgovore o Zajednici srpskih opština.

“Mi smo ZSO već ispregovar­ali, imamo Briselski sporazum i o tome ne može ponovo da se pregovara. Oni beže od toga jer je predviđeno da ZSO ne ide u prilog kosovskoj nezavisnos­ti”, kaže Vulin.

Sa Belorusijo­m će biti potpisan ugovor o nabavci novih „migova 29“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia