Blic

Tuga do neba: Sestre sahranjene zajedno

Sestre Petrović iz Niša Milica (27) i Marija (24) sahranjene su u petak na groblju u ovom gradu.

- B. Janačković

Tužna povorka porodice i prijatelja sestara oprostila se od devojaka koje su život izgubile na tragičan način 1. aprila u saobraćajn­oj nesreći.

Nekoliko stotina ljudi, njihovih najbližih prijatelja i familije nisu krili tugu koja ih je ophrvala na oproštaju od divnih devojaka koje su svi voleli.

A koliko su devojke bile poštovane i voljene, govori i to što je, i pre početka opela, stotine ljudi stajalo u redu da njihovim najbližima izjavi saučešće.

Kako smo pisali, devojke su bile žrtve pijanog vozača, koji ih je pokosio tog dana oko 18 sati dok su na autobuskom stajalištu čekale prevoz. I treća žrtva, biciklista Svetislav Tonić (82) preminuo je od posledica stravičnog udara i takođe je sahranjen.

Vozač koji je pijan upravljao automobilo­m Stojan Nikolov (30) vraćao se tog dana iz kafane kada je vozeći 130 na sat, sa 1,98 promila alkohola u krvi, pokosio biciklistu i dve sestre u Nišu i to nadomak osnovne škole.

Vozač koji je izašao iz bolnice i prevezen u pritvor u kome će ostati 30 dana, branio se na saslušanju rečima da se ničega ne seća.

U potresnoj ispovesti roditelja stradalih devojaka, otac i majka ispričali su da su mlade sestre bile devojke za primer.

Milica je završila master studije psihologij­e s ocenom 9,67, a Marija je trebalo uskoro da završi studije hemije, takođe sa najvišim ocenama. Pre desetak

Vozač koji je lakše povređen tvrdio je na saslušanju da se ničeg ne seća

dana Mariji je uručena povelja Srpskog hemijskog društva u Beogradu. Dve sestre koje se nisu razdvajale, koje su tuđom voljom i u smrt otišle zajedno, bile su uspešne studentkin­je, imale su velike planove za život.

 ??  ?? dve sestre milica i marija zajedno su otišle u smrt
dve sestre milica i marija zajedno su otišle u smrt
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia