Blic

Sinovi više vole Bogdana nego mene

- jelena mediĆ

Najmlađi stalno trči po kući i viče „Bogdanović!“. Sva trojica su luda za njim. Ne krijem, volim da zapevam i slomim čašu. Omiljen pesma mi je „Da se opet rodim“Sinana Sakića, otkriva iskusni centar Crvene zvezde za naš list.

Pero Antić je u bogatoj košarkaško­j karijeri proputovao ceo svet i teško pamti gde je provodio Uskrse. Od rodne Makedonije do NBA. Od Rabotničko­g do Atlante. Od dečaka koji je sasvim slučajno počeo da se bavi košarkom do trostrukog osvajača Evrolige. Od Skoplja do Amerike. A između: AEK, Crvena zvezda, Lukoil, Lokomotiva, Spartak iz Sankt Peterburga, Olimpijako­s, Fenerbahče. I opet Crvena zvezda.

- Ništa još nije gotovo. Dok uživam igraću, kada počnem da odrađujem posao, kažaću „doviđenja” - počeo je Pero Antić intervju.

Ljubimac “delija” ima tri sina.

- Najsrećnij­i trenuci mog života vezani su za njihova rođenja. Dolaze da me gledaju svi osim najmlađeg. On ne bi izdržao miran celu utakmicu, hteo bi da uđe na teren. Srednji misli da je teren moj. Kad god mu kažem: „Smiri se, ne možeš tamo?”, on odgovori: „Što tata? Zar to nije tvoje!” Najstariji je, da kažemo, gospodin, sedi kulturno, malo gleda utakmicu, malo u telefon.

Iako im je tata trostruki prvak Evrope, nije im omiljeni košarkaš.

- Obožavaju Bogdana Bogdanović­a! Najmlađi stalno ide i viče „Bogdanović!“Ludi su za njim!

Bogdanović i Antić su bili saigrači u Feneru.

- Imali smo dva klana u Turskoj.

S jedne strane mi “delije” Zimonjić, Kalinić i ja, a sa druge “grobari” Obradović, Androić, Bogdanović i Veseli. Njega računam kao Srbina. Oženjen je Srpkinjom, bolje govori srpski nego češki. Imamo grupu na mrežama, raznog provociran­ja tu ima. Ne smem sve da pričam jer bi svaka druga reč bila označena sa „bip”.

Iskusni centar je istakao da košarka u Evropi i Americi nema dodirnih tačaka.

- Nebo i zemlja. Ovo je Balkan, znate dobro svi šta sve slušamo sa tribina. U NBA je sve opuštenije, paze da ti slučajno ne fali dlaka sa glave. Tamo mi je porasla kosa - nasmejao se Pero i rukom dodirnuo na nulu ošišano teme.

Pored košarke, Antić ima strast prema tetovažama.

- Obožavam tetovaže, prvu sam uradio 2001. kada sam imao 17 godina. Na listu sam nešto istetovira­o, a odmah potom Zvezdin grb. Sa žestokom zabranom sam se susreo kod kuće. Pretili su roditelji da će da mi seku ruke i noge ako uradim još nešto. Naravno, nisu me ubedili da stanem. Uvek sam birao tatin rođendan da pokažem šta sam novo uradio. Birao sam baš taj datum jer je tada bio najbolje raspoložen. Sada imam cilj - da mi celo telo bude jedna tetovaža.

Mobilni telefoni su posebna priča.

- Čuvam telefone iz 2001/2002, “nokiju 3310”, pa onda one na preklop telefone. Baciš ih, posle sastaviš, sve radi. Čuvam 60 odsto svih telefona koje sam imao.

Kada nije na terenu, ovog gorostasa možete sresti u nekom od restorana.

- Volim restorane, kafane... Diskoteke ne. Volim da sednem sa odabranim društvom, malo pričamo, malo pevamo, puno se smejemo. Imam i omiljenu pesmu. Sinan Sakić peva, a zove se „Da se opet rodim”. Volim i čašu da razbijem. Meraklija - priznaje Antić.

 ??  ?? pero antiĆ nam je otkrio da i dalje uživa u košarci i da Će igrati sve dok bude mogao da stoji na terenu antiĆevi sinovi ne kriju da im je bogdan bogdanoviĆ omiljeni košarkaš
pero antiĆ nam je otkrio da i dalje uživa u košarci i da Će igrati sve dok bude mogao da stoji na terenu antiĆevi sinovi ne kriju da im je bogdan bogdanoviĆ omiljeni košarkaš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia