Blic

Danijela je moja Lois Lejn

- Veljko ivanoviĆ Uvek ponosno ističete značaj Crvene zvezde na vaš život? Sa posebnim pijetetom pričate o porodici? Kako ste se osećali po

Drago mi je kad me porede sa Supermenom, on je čovek od čelika. Naša deca su patrijarha­lno vaspitana. Bilo mi je teško kada je brat Goran prešao u Partizan, kaže za „Blic“stručnjak koji je vratio veru u klub sa „Marakane“.

Vladan Milojević je kao retko koji od prethodnik­a na klupi Crvene zvezde pobrao simpatije javnosti. Nije to slučajno, crveno-beli su pod njegovim vođstvom s klupe ostvarili najveći uspeh u poslednjih 25 godina, obezbedili su nokaut fazu Lige Evrope. Njegovo čedo je lider Superlige, sa odličnim šansama za vraćanje titule u Ljutice Bogdana, a tu je i nagrada za trenera godine.

To je Vladan Milojević na terenu. A kakav je kada se reflektori ugase, ispričao je za “Blic”.

- Moj dan je jako jednostvan. Ustanem oko pola osam, popijem kafu i ispričam se sa suprugom. Ona ode da prošeta psa, a ja na trening. Vidim se potom malo sa društvom. Posle toga vraćam se kući, sedam za laptop, pratim utakmice. Uveče najčešće prošetam. Rano odlazim na spavanje.

- Prohodao sam uz Zvezdu. Tata je zvezdaš, bila je i moja pokojna mama. Iskreno, ne verujem da je iko u našoj široj familiji partizanov­ac. Moji prvi fudbalski koraci bili su vezani za mog starijeg vrata Gorana, koji je započeo karijeru u aranđelova­čkoj Šumadiji, kasnije se otisnuo u Crvenu zvezdu. Inače, mi smo sportska porodica. Stric je bio jako dobar rukometaš, kažu i za mog oca da je bio odličan atletičar. Čuveni lovac na talente Toma Milićević doveo je Gorana u Zvezdu, a on se istakao u generaciji sa Dikom Stojanović­em, Piksijem Stojkoviće­m, Mitom Mrkelom. Bili su fantastiča­n tim. Svakog vikenda išli smo da ih gledamo. Goran je stanovao preko puta “Marakane”, pa utakmice nismo propuštali.

- Imao sam jedno lepo detinjstvo. Moji roditelji su intelektua­lci. Otac je rudarski inženjer, bio je direktor u fabrici “Šamot”, dok je majka radila u tadašnjoj Službi društvenog knjigovods­tva. Bila su to srećna vremena. Nije nam ništa falilo. Goran i ja smo bili dobri đaci, nikada nismo imali problema. Bili smo sportisti, a u malom mestu to puno znači. Aranđelova­c je moj grad, mnogo ga volim.

 ??  ?? obožavam bioskop. tamo najČešĆe odlazimo porodiČno, i ja supruga, Ćerka, sin
obožavam bioskop. tamo najČešĆe odlazimo porodiČno, i ja supruga, Ćerka, sin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia