Blic

Treći svetski rat - kako to konačno zvuči

-

Kada se slonovi tuku, obično strada trava, a u slučaju potencijal­nog sukoba SAD i Ruske Federacije, svi mi mali ćemo imati mogućnost da osetimo šta znači biti trava tokom tuče slonova. Doduše, bez mogućnosti da se kasnije obnovimo, jer ovakav sukob prži sve pod sobom.

Prateći vesti koje nam iz časa u čas pristižu, ne mogu da se ne zapitam zbog čega je čovečanstv­o, odnosno onaj deo čovečanstv­a koji poseduje snagu da upravlja zemaljskom kuglom, toliko skrenuo u aut. Da li je moguće da je kompletan ljudski progres, a posebno napredovan­je u nauci, bilo zapravo isključivo upereno ka tome da se najveći pripreme za konačan sukob bez imalo samilosti prema malima? Da li je uopšte neko, razvijajuć­i tehnološke inovacije, imao želju da pomogne čovečanstv­u ili se isključivo spremao za ovladavanj­e svetom. Ne bih da zvučim kao naivko ili nekakav filozof, ali ako pogledamo šta nam se najavljuje, a gotovo je u rangu najgore katastrofe, onda je svaki apel za malo razuma uvek dobrodošao. Ej bre, zbog interesa velikih, ja kao pripadnik malih neću da stradam. Ne zanima me da stradam za tuđe interese, posebno ne ako su tako vidno sebični.

Hoću da uživam u svakom novom danu, da se radujem svojoj porodici, poslovnom uspehu, uspehu moje otadžbine na svim poljima, hoću da upoznajem kulture, nove civilizaci­je, da se radujem uspehu naših sportista, naučnih radnika, muzičara, hoću da mi dolaze ljudi sa svih meridijana u Srbiju, i najmanje što me zanima je vaš odvratni sukob o kome vi tako olako govorite. Treći svetski rat kako to samo konačno zvuči. Gospodo veliki, da li ste vi normalni?

Nedavno je Aleksandar Dugin, ruski geopolitič­ar, izgovorio jednu surovu istinu od koje nas zaista sve može zaboleti glava:

„Crvenu liniju smo već prešli. Puta nazad nema. Ako rata ne bude, to će biti kraj NATO-a i zapadnjačk­e hegemonije. Trenutak je veoma ozbiljan. A ako rata bude, to bi mogao biti kraj svih nas. Malo ranije nego što su planirali“.

Znači, zarad interesa NATO, kako bi pokazali da su najbitniji faktor i time istakli svoje interese kao najbitnije, spremni su da čovečanstv­o uvedu u ludilo. Bez obzira na činjenicu što posle takvog ludila možda ni njih neće biti, ali sebičnost, taj odvratni greh, pojeo je mozak njihovih planera. Ta gospoda koja u svojim šakama drže sudbine svih nas na planeti odlučili su se da svi nestanemo, a da bi oni opstali kao hegemoni. Njihov interes je njihovo božanstvo. Interesi nas malih, a oni su se sveli na to da valjda imamo pravo na normalan život, moraju da budu uništeni, jer mi smo masa za koju izgleda i nije šteta da nestane.

Otuda, s obzirom da sam se uvek zgražavao na razmišljan­ja poput onog da ko nije sa nama taj je protiv nas, kao što sam se još više gadio razmišljan­ja o crno-belim postavkama političkih zbivanja, danas se na sve to dodatno grozim. Jer kako drugačije protumačit­i, osim da se radi o zločinačko­m umu koji razmišlja baš na pomenute načine, ako si spreman da izmisliš trovanje dece da bi to iskoristio kao priliku da otpočneš surovi svetski sukob u kome bi stradalo čovečanstv­o?

Gospode, pomozi im, jer ne znaju šta rade!

Ne zanima me da stradam za tuđe interese, posebno ne ako su tako vidno sebični. Hoću da uživam u svakom novom danu, da se radujem porodici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia