Blic

Raste ponuda modela „Ringier grupe“na digitalnom tržištu

-

„Ringier Grupa“uspela je da poveća svoju operativnu zaradu u fiskalnoj 2017. godini i to treću godinu zaredom. Sa EBITDA u iznosu od 110,6 miliona švajcarski­h franaka, Ringier je ostvario EBITDA maržu od 11 odsto, sa prihodima od 1.002,9 miliona švajcarski­h franaka.

I pored istorijski teškog tržišnog okruženja u tradiciona­lnom izdavaštvu, operativna zarada je u 2017. godini ponovo porasla i to zahvljajuj­ući daljem rastu digitalnih tržišta u svakoj zemlji kao i doslednim merama efikasnost­i u okviru cele kompanije.

Digitalni poslovni modeli sada predstavlj­aju 42 odsto ukupnih prihoda „Ringier Grupe“(38 odsto u prethodnoj godini). I u 2017. godini punih 66 odsto operativne zarade (EBITDA) dolazi od digitalnih poslovnih modela (62 odsto u prethodnoj godini). Ovo znači da je

U 2017. GODINI OSTVAREN PRIHOD OD 1.002,9 MILIONA ŠVAJCARSKI­H FRANAKA, PORASLA OPERATIVNA ZARADA

„Ringier“jedna od vodećih kompanija u Evropi kada je reč o digitaliza­ciji. Poređenja radi, u 2012. godini udeo digitala u EBITDA je bio nula. - Transforma­cija „Ringier Grupe“od izdavačke kuće do raznovrsne i digitalne internacio­nalne kompanije je na dobrom putu. Naša strategija ulaganja u digital i biznise zasnovana na transakcij­skom poslovanju, kao i oslanjanje na jaka partnerstv­a i dalje je uspešna i nastaviće se kao takva. U 2018. godini očekujemo da doprinos digitala operativno­j zaradi bude veći od 70 odsto - kaže Mark Valder, generalni direktor „Ringiera“.

U 2017. „Ringier Grupa“je dodatno je povećala fokus na oblasti: Izdavaštvo i Tržište.

 ??  ?? mark valder, generalni direktor ringiera
mark valder, generalni direktor ringiera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia