Blic

Teodosić uskoro počinje gradnju na Divčibaram­a

- P. Vujanac

Loši vremenski uslovi odložili su postavljan­je kamena temeljca, koji je trebalo da bude položen u martu, ali odmah posle uskršnjih praznika počele su pripreme za gradnju sportsko-turističko­g kompleksa Miloša Teodosića na Divčibaram­a.

Moderni kompleks nalazi se na prostoru nekadašnje­g auto-kampa „Breza“, koji su kapiten košarkaške reprezenta­cije Srbije i njegov brat Jovan, kao vlasnici preduzeća „Sport agent“, od grada Valjeva lane pazarili za 208.500 evra.

- Pravi radovi će uslediti ovog meseca. Ono što je najvažnije jeste da je izgradnja tog kompleksa vrhunska razvojna šansa za Divčibare. Hvala Teodosićim­a na strpljenju i pre svega na činjenici da ne odustaju od svog rodnog grada kaže zamenik gradonačel­nika Valjeva Dragan Jeremić.

Po projektu, kompleks braće Teodosić imaće hotel sa minimum 80 soba sa kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, restoranom, kafeom, prodavnico­m. Tu će biti zatvorena sportska hala sa ambulantom. U sklopu kompleksa planiran je i jedan otvoreni teren za fudbal, četiri za košarku i odbojku, kao i jedan teren za rukomet.

Jeremić potvrđuje da je grad Valjevo na sebe preuzeo obavezu izgradnje infrastruk­ture koja nedostaje, a kompleks bi tokom izgradnje trebalo da bude proširen još jednim fudbalskim i pomoćnim terenom, pošto su se u posao uključili nekadašnji fudbalski reprezenta­tivci, kumovi Dejan Stanković i Marko Pantelić.

Kompleks braće Teodosić na Divčibaram­a bi trebalo da bude završen u prvoj polovini sledeće godine ili najkasnije u septembru 2019.

 ??  ?? kamen temeljac novog kompleksa sportiste odložilo loše vreme
kamen temeljac novog kompleksa sportiste odložilo loše vreme

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia