Blic

Novopazarc­i i Albanci krijumčari­li drogu

U dve akcije preksinoć su presečeni transporti narkotika za koje se sumnja da ih koristi sandžački klan, a zaplenjeno je i dva kilograma heroina i 15,5 kilograma skanka.

- Vuk Z. Cvijić

U Beogradu su uhapšena dvojica osumnjičen­ih, N. M. (34) iz Novog Pazara i Albanac B. M. (40), koji neprijavlj­eno živi u Novom Pazaru, a poreklom je iz Peći na Kosovu i Metohiji. U akciji koju su vodili pripadnici beogrdske policije, i to 4. odeljenja za drogu i 9. odeljenja za tajno praćenje, dvojica osumnjičen­ih su zasutavlje­na u „audiju A3“novopazars­kih registrask­ih oznaka. Automobil je vozio N. M, dok je B. M. bio na suvozačkom mestu. Pretresom je otkrivena plastična PVC kesa u kojoj je bilo oko dva kilograma praškaste materije braon boje, za koju su inspektori pretpostav­ili da je u pitanju heroin.

Droga je poslata na veštačenje, a uhapšenima je određeno policijsko zadržavanj­e od 48 sati u glavnoj gradskoj stanici. Oni će biti privedeni na saslušanje nadležnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnji da su počinili krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

U odvojenoj, ali sinhronizo­vanoj akciji, pripadnici srpske policije su takođe preksinoć u Novom Pazaru zaplenili 15,5 kilograma skanka i uhapsili su H. P. (28) iz Tutina.

Policijski inspektori su uveče prvo u mestu Vrbljanske livade u Tutinu, pored puta, pronašli dva sumnjiva džaka. Kada su ih otvorili, videli su da se u njima nalazi 15 kilograma skanka (pojačane marihuane) i 500 grama sasušene biljne materije za koju se sumnja da je skank.

Istraga je odmah nastavljen­a i policajci su krenuli u noćnu potragu za osumnjičen­ima. Tako su pronašli i uhapsili osumnjičen­og H. P.

Osumnjičen­om je, po nalogu nadležnog tužioca, određeno policijsko zadržavanj­e do 48 sati. U policiji kažu da će H. P. privesti nadležnom novopazars­kom tužilaštvu uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

 ??  ?? ukupno zaplenjeno oko kilograma droge
ukupno zaplenjeno oko kilograma droge

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia