Blic

Gost nožem po telu izbo gazdu

- Đokić A.

Policija u Grockoj uhapsila je juče Milana P. (35) zbog pokušaja ubistva Dobrivoja M. (58), vlasnika kafane “Kafanica centar” u Grockoj.

Kako “Blic” saznaje, svađa gosta i kafandžije počela je na Veliki petak unutar objekta, da bi se završila ispred kafane. Prema rečima naših izvora, Milan P. je došao u kafanu i rekao Dobrivoju M. da izađe u baštu. Vlasnik kafane izašao je ispred ugostitelj­skog objekta, gde su se njih dvojica žustro posvađala. Sasvim neočekivan­o, tada je uhapšeni uzeo nož i snažnim ubodima desetak puta po celom telu naneo ozbiljne povrede vlasnika kafane.

Nakon incidenta Milan je pobegao, a Dobrivoje ostao da leži u lokvi krvi.

Komšije koje su se našle na licu mesta neposredno nakon strašnog događaja bile su šokirane i gotovo ubeđene da je povređeni mrtav.

- Dobrivoje je nepomično ležao u lokvi krvi, nije se moglo ni pretpostav­iti da je živ. Napadač ga je ubadao takvom silinom, gde je stigao, ne gledajući hoće li ga ubiti. Čudo da je Dobrivoje izašao iz kafane kad je znao zašto ga ovaj zove. Bolje da je bežao, da sačuva živu glavu. Evo, još se tresem od straha, ovo je bila scena kao iz filma. Čovek mora da bude monstrum pa da nekog tako masakrira, šta god da mu je taj neko uradio - uplašene su komšije.

Hitna pomoć, na poziv očevidaca, stigla je u najkraćem roku kako bi povređenom ukazali neophodnu pomoć i spasli mu život. Po dolasku, lekari su konstatova­li da su povrede koje je Milan P. naneo Dobrivoju M. opasne po život. Prema poslednjim informacij­ama, vlasnik kafane je u teškom stanju primljen u bolnicu, a i dalje je životno ugrožen. Lekari su konstatova­li mnogobrojn­e ubode oštrim predmetom u stomak, grudi i leđa.

Policija je uhapsila Milana koji je, navodno, priznao da se dogodila tuča i da je to sve uradio u samoodbran­i.

Uhapšeni do sada nije bio poznat policiji, dok vlasnik kafane ima podebeo krivični dosije, od nedozvolje­nog držanja oružja do posedovanj­a i prodaje narkotika zbog čega je nekoliko puta i hapšen.

Policija je nakon hapšenja saslušala i svedoke, a uhapšenom je određen pritvor do 30 dana.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia