Blic

Prebijena sudija usred suđenja

Predsednic­a Prekršajno­g suda u Sremskoj Mitrovici Zorica Marković Ilieski prebijena je tokom suđenja u Palati pravde u tom gradu, i sa teškim telesnim povredama prevezena u bolnicu.

- Zlatko Čonkaš

Kako saznaje “Blic”, nju je brutalno napala mađarska državljank­a T. P .I. (49), kojoj je sudija Marković Ilieski izrekla kaznu od 15.000 dinara zbog povrede Zakona o strancima.

- Incident se dogodio 8. aprila tokom suđenja u sudnici broj 3, kada je sudija Marković Ilieski, nakon saslušanja i priznanja okrivljene da je ilegalno prešla granicu Srbije, dotičnoj državljank­i Mađarske izrekla kaznu od 15.000 dinara. Okrivljena je počela da viče skočila je na sudiju za njenim stolom i počela da je udara rukom koja joj je bila u gipsu. Prevodilac i zapisničar­ka nisu uspeli da je zaustave dok je prilazila sudijskom stolu, a savladali su je policijski službenici koji su bili ispred sudnice kako ne bi vršili pritisak na okrivljenu - priseća se incidenta izvor ’’Blica’’ iz Prekršajno­g suda u Sremskoj Mitrovici.

Dodaje i da je čitav incident trajao svega minut - dva, ali sasvim dovoljno da sudija Marković Ilieski dobije teške telesne povrede.

- Policajci su na sreću brzo savladali okrivljenu koja je ipak uspela da zada više udaraca sudiji. Odmah

posle toga sudija je počela da povraća i da se žali na bol u glavi te je prevezena u službu Hitne medicinske pomoći gde su joj nakon višesatnog ispitivanj­a konstatova­ne teške telesne povrede - priča nam naš izvor iz Suda.

Sudija Marković Ilieski kaže za “Blic” da se fizički

oseća bolje, ali da sa emotivne strane nije baš dobro i da još ne može da dođe k sebi.

- Teško mi je i jako mi je strašno to što sam nakon toliko godina službe doživela da me neko tuče u sudnici. Na verbalne konflikte mi sudije smo nažalost navikli, ali ovako zastrašuju­ći čin je nezapamćen. Osuđena je nakon izricanja presude počela da viče i pored mojih kolega skočila ka mom stolu. Jedino sam uspela da ustanem, a ona me srušila preko fotelje, uhvatila za kosu i počela da udara u predelu potiljka rukom koja joj je bila u gipsu. Zapisničar­ka je počela da vrišti i da pokušava da me odvuče od nasilnice. Tada su dotrčali policajci, a ja sam izgubila svest. Sledeće čega se sećam jeste da sam u Hitnoj pomoći - potreseno nam priča povređena sudija.

Pored čvoruga na glavi, ona je zadobila i modrice u slabinskom predelu pored kičme i veliki otok na potkolenic­i za koji su lekari sumnjali da je nastao usled preloma što se nakon snimanja na sreću ispostavil­o da nije tačno.

- Trenutno primam terapiju za tahikardij­u i pijem lekove za smirenje. Očekuju me još neki pregledi kod interniste i neuropsihi­jatra ali se nadam da ću se brzo oporaviti i vratiti na posao priča nam ova hrabra žena.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia