Blic

Mesi u Rimu kao duh

Svaki put kada je Barselona ispadala iz Lige šampiona, Leo nije bio strelac.

- M. Zarić

Svetski mediji su se složili u jednom - Leo Mesi je najveći krivac za eliminacij­u Barselone od Rome u četvrtfina­lu Lige šampiona. Istina je da je Ernesto Valverde stigao na Olimpijski stadion da brani velikih 4:1 iz prvog meča, ali Španci kažu da je Mesi morao da preuzme komandu u trenutku kada je video da Barsin Titanik udara u ledeni breg.

Očekivalo se mnogo više od argentinsk­og superstara, pre svega jer je u dosadašnje­m toku sezone bio odličan. Ali, zakazao je kada je to bilo najbitnije, pa se ni ove sezone neće popeti na evropski tron. Ujedno, potvrđeno je da mu ne leže mečevi protiv italijansk­ih klubova u gostima jer je na prethodnih 10 mečeva postigao sam dva gola, i to protiv Milana. Zatvorili su ga odlično defanzivci “vučice”, pre svih naš Aleksandar Kolarov, pa je Argentinac uspeo samo da pripreti iz slobodnih udaraca, ali je i to radio veoma loše.

Takođe, potvrdila se i činjenica da kada Mesi ne postiže golove, tada ni Barselona ne može da napreduje u Ligi šampiona. Od statistike ništa ne može da se sakrije - devet puta od 2007. godine kada je Barselona eliminisan­a, odnosno kada nije osvojila titulu, Mesi nije bio strelac. Ni u prvom ni u drugom meču! Zvuči neverovatn­o, ali je istina. Sve je počelo pre 11 godina, kada je Barselona ispala od Liverpula. Crveni su slavili na „Nou kampu“sa 2:1, dok je na „Enfildu“bilo 1:0 za Špance. Mesi nije bio strelac, kao ni naredne sezone protiv Mančester junajteda. A onda su se ređali Inter, Čelsi, Bajern, dva puta madridski Atletiko, Juventus i na kraju Roma. Previše da bi bilo slučajnost, složićete se.

Trener Ernesto Valverde je pokušao da odbrani svoju zvezdu rečima da “Mesijeva karijera ne može da stane u 90 minuta” i da “nije samo Leo kriv za poraz, već je podbacila ekipa”.

S druge strane, Mesi se nije pojavio pred medijima. Španci prenose da je Argentinac u svlačionic­i na poluvremen­u bio ljut na svoje saigače, pre svih na Samuela Umtitija. Mesi je verbalno napao francuskog defanzivca da više razmišlja o prelasku u Mančester junajted nego što ga zanima klub koji ga plaća. U Barseloni su tu priču samo prećutali, čak i bez želje da je demantuju.

U svakom slučaju, poraz od Rome je uzdrmao do utorka uveče čvrste bedeme španskog giganta. Prvi rezultati o šteti očekuju se

uskoro.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia