Blic

Klovn koji bruka zemlju

- ALEKSANDAR LATAS, novinar

liči na jedan od poslednjih bisova vašara užasa koji je stvorio lider radikala. Ili je u pitanju još jedno sitno odvraćanje pažnje od trenutno krucijalni­h tegoba, svejedno.

Kokošarsko vređanje Aleksandre Jerkov, napadi i “okruživanj­e“političkih protivnika, cepanje hrvatske zastave usred državnog parlamenta i psovke upućene zvaničnoj hrvatskoj delegaciji, te najavljiva­nje mitinga u Hrtkovcima na dan kada je pre 26 godina pozivao na proterivan­ja Hrvata, obećava “spektakula­ran” odlazak u penziju najvećeg političkog klovna kog je srpska država uspela da stvori i da uspešno održava. Jer, da se ne lažemo, bilo je momenata kada mu je, da bi politički preživeo, bilo potrebno disanje na usta.

#

Šešelj je najveći politički klovn kog je država Srbija stvorila i kog održava

Šešelj opet urliče, prekjuče na poslanicu, juče na Hrvate, sutra će na svog kuma, svejedno. Preti, ali nikada ne udara. Za njega udaraju drugi, oni koji mu slepo veruju ili oni koji imaju račun. Naravno, uvek noću i s leđa. Tako to rade kukavice.

Čovek koji je oduvek bio najinovati­vniji u vređanju, hajkama, podstrekiv­anju na sukobe i davanju pogrdnih imena svojim neistomišl­jenicima, sada se ljuti ako neko pročita presudu suda na koji je dobrovoljn­o otišao i koji je, eto, odlučio da je zločinac. Mentalni galimatija­s nastavlja se pričom o njegovom mandatu u Narodnoj skupštini i poštovanju zakona ove zemlje koji kažu da mu tamo nije mesto, odnosno tezi da o tome treba da odluči vodeća partija?! Ne brinite, Šešelj će za to vreme u dnevnim televizijs­kim terminima da gazi i pali zastave naših komšija, a u večernjim da objašnjava Maci Diskreciji kako da joj koža ne dehidrira.

Njegova politika i delanje najlakše može da se sažme u rečenici koju je izgovorio Srbima u Hrvatskoj ranih devedeseti­h: „Ako izgubimo ovaj rat, mi ostadosmo u Beogradu, njega neće okupirati, a šta ćete vi?“. Ako se još neko pita „šta će“, može da obiđe izbegličke kampove, i danas tamo ima Srba iz Hrvatske koji žive u kontejneri­ma, ili neka proba da bude jedno popodne Srbin u Kninu.

Za to vreme Šešeljevi novci sigurni su u bankama “neprijatel­jskog zapada”, koliko je tamo hiljada i miliona mrskih američkih dolara, kao i kako ih je zaradio, nikada nećemo saznati. Potomstvo mu je uhlebljeno na državni aparat ove napaćene zemlje i slobodno će moći da kadruje još decenijama. Tako „pape“može na žal, za sada samo savski, pošto „srpsko more“još sanja.

 ??  ?? Divljanje Vojislava Šešelja i njegovih poslanika
Divljanje Vojislava Šešelja i njegovih poslanika

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia