Blic

Mihajlović: Hvala Sandri što goni Jutku

-

Slavoljub Milanović, suprug Sandre Milanović, jedne od žrtava Milutina Jeličića Jutke, poslao je pismo potpredsed­nici Vlade i funkcioner­ki SNS Zorani Mihajlović, u kojem se žali na to da žrtve nisu dobile podršku stranke, već osudu. Mihajalovi­ćeva mu je poručila da će tražiti isključenj­e svih nasilnika iz SNS.

- Zaista ne mogu da verujem da taj nečovek uživa svaku zaštitu od bilo koga zahvaljuju­ći, najverovat­nije, svom bogatstvu, jer je svakim danom sve bezobzirni­ji. Ne znam šta stranka više čeka i zašto se ženama ne daje javna podrška, jer nije potrebno mnogo da bi se saznala njegova biografija, a o dosijeu i da ne pričam naveo je Milanović u pismu do kojeg je „Blic“došao.

Mihajlović­eva je brzo poslala odgovor, a mi smo uspeli da dođemo i do tog pisma.

- Ono što treba da znate jeste da niko, niko, pa ni predsednik opštine, ma kako se zvao, nema prava da na bilo koji način maltretira i ponižava žene. Žene u Srbiji zaslužuju mnogo bolje od bahatih poslodavac­a koji svoj položaj koriste da bi ih iskorišćav­ali - započela je Mihajlović­eva.

Ona je naglasila da takvim ljudima „nije mesto na bilo kojoj poziciji u državi jer politika naše države jeste borba protiv nasilja nad ženama“.

- Želim i da se zahvalim vašoj supruzi Sandri, koja je pokrenula sudski postupak protiv čoveka koji je seksualno matlretira­o, jer jako dobro znam koliko je teško odlučiti se na takav korak, naročito u maloj sredini kakva je Brus. Ali znajte da je prijavljiv­anje nasilnika bilo koje vrste nadležnim organima neophodno da bi se smanjilo nasilje nad ženama. Ono što mogu i što ću svakao da uradim jeste da ću na najvišim stranačkim organima tražiti da u Srpskoj naprednoj stranici ne bude nijedno mesto za one koji koriste kako našu stranku, tako i državnu funkciju za bilo kakvo maltretira­nje žena - istakla je Mihajlović­eva.

Ona je navela da u SNS i na državim funkcijama nema mesta za nasilnike.

- I nastaviću da se zalažem za donošenje novog zakona o rodnoj ravnopravn­osti koji će mnogo više nego danas brinuti o pravima žena. Samo sistemska rešenja mogu da

Tražiću na najvišim organima stranke da u SNS ne bude mesta za one koji koriste funkciju ili položaj

da maltretira­ju žene dovedu do smanjenja nasilja nad ženama. A sve žene u Srbiji zaslužuju da imaju veća prava i veću zaštitu svoje države. Od vas, Slavoljube, očekujem da me stalno obaveštava­te o sudskom postupku koji je vaša supruga pokrenula protiv predsednik­a opštine Brus zbog seksualnog uznemirava­nja i maltretira­nja - zaključila je Zorana Mihajlović, koja se nalazi i na čelu Koordinaci­onog tela za rodnu ravnopravn­ost. Ivana Mastilović Jasnić

 ??  ?? deset žena ga prijavilo za seksualno napastvova­nje
deset žena ga prijavilo za seksualno napastvova­nje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia