Blic

Za nove vrtiće, škole i puteve 320 miliona

Novi vrtići, škole, putevi, ali i jedan most u narednom periodu biće izgrađeni u gotovo 59 opština, nakon što je Ministarst­vo za državnu upravu za Fond za lokalne samouprave izdvojilo čak 320 miliona dinara.

- B. Bogosav

Kako za “Blic” kažu u Ministarst­vu za lokalnu samoupravu, fond kojim se predviđa novčana pomoć opštinama u Srbiji za infrastruk­turne radove na vrtićama, školama, objektima kulture, ali i za organizaci­ju kulturnih manifestac­ija, ove godine je povećan 32 puta.

- Fond za lokalne samouprave smo ove godine uvećali 32 puta, tako da je 320 miliona dinara znatna podrška opštinama za sređivanje infrastruk­ture, povećanje efikasnost­i samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaci­ji kulturnih, sportskih, turistički­h i drugih manifestac­ija koje su od posebnog značaja

za ove sredine - kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Kako je objasnio, cilj ovog programa je da se pomogne lokalnim samouprava­ma u poslovima koji su njihova izvorna nadležnost, a da im je podrška potrebna govori i činjenica da je 120 lokalnih samouprava prijavilo 171 projekat.

Prema navodima resornog ministarst­va, iz Fonda za lokalne samouprave biće finansiran­a realizacij­a tri vrste projekata, pa će 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrastruk­turne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastruk­turi, javnim parkovima i rasveti.

Kako je rečeno iz ministarst­va, za novčanu pomoć aplicirala je i opština Zvečan, za izradu i nabavku originalni­h delova narodne nošnje za potrebe KUD Zvečan.

 ??  ?? nedavno je tutin dobio novi rezervoar za vodosnadbe­vanje
nedavno je tutin dobio novi rezervoar za vodosnadbe­vanje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia