Blic

Ubijen narko-dile er iz „bentlija“

Luka Radulović (37), osuđivani diler kokaina i čovek koji je “bentlijem” presekao kolonu predsednik­a Vučića, ubijen je u utorak uveče u klubu ispod Brankovog mosta, a motiv ubistva navodno je sukob na narkotržiš­tu, saznaje „Blic”.

- Mihailo joviĆeviĆ, vuk z. cvijiĆ, miroslava brkiĆ

Prema nezvanični­m saznanjima dostupnim u ovom trenutku, Radulović je u klub „Ispod mosta” stigao u utorak uveče i to u pratnji svoje devojke. Klub, zapravo, nije bio otvoren: utorak je u njemu rezervisan za privatne žurke, na koju je i Radulović bio pozvan. Opušten, kačio je fotografij­e na svoj Fejsbuk profil.

Prema rečima svedoka, u kafanu je u jednom trenutku ušao nepoznati muškarac koji je ležerno odšetao do šanka i na Radulovića ispalio nekoliko hitaca. Nakon toga mirno je izašao iz lokala i odvezao se automobilo­m kojim je upravljao njegov saučesnik. Hici su Radulovića pogodili u grudi i ubili ga praktično na licu mesta. Iako je Hitna pomoć brzo reagovala i prevezla ga u Urgentni centar, nakon više od sat vremena borbe za njegov život, on je preminuo.

Policija je juče u nekoliko navrata dolazila u lokal koji je bio poprište obračuna. Reporteri „Blica” zatekli su tehničare kako iz kluba odnose dve kese dokaza koji će biti poslati na forenzička ispitivanj­a. Inače, prema rečima stanara okolnih zgrada, kamere su snimile automobile koji su juče bili parkirani ispred lokala. I te snimke policija je juče odnela na ispitivanj­e.

Šta je motiv ubistva, utvrdiće istraga.

U ovom trenutku spekulacij­e se kreću u nekoliko pravaca. Najpre, veruje se da je Radulović ubijen u obračunu za prevlast na narko-tržištu prestonice. Tome u prilog ide nekoliko okolnosti, pre svega Raduloviće­v dosije, koji je nedavno dopunjen pravosnažn­om presudom Specijalno­g suda, koji ga je osudio na tri godine robije zbog dilovanja kokaina. Prethodno, Radulović i trojica njegovih saradnika uhapšeni su u oktobru 2017. godine sa drogom, nakon čega je osumnjičen­i pristao da prizna krivicu i sklopi nagodbu sa tužilaštvo­m. Posle toga je pušten na slobodu, gde je čekao poziv da se javi na izdržavanj­e kazne. Postupak protiv Nebojše Stošića (43), Milke Gajić (30) i Alekse Milosavlje­vića (46) - Raduloviće­vih saučesnika - prebačen je u Viši sud, a njegovo priznanje trebalo je da se koristi u tom postupku. Zato policija ne isključuje ni mogućnost da je i to motiv ubistva.

Radulović je, naravno, javnosti bio najpoznati­ji po incidentu koji se dogodio u septembru prošle godine, kada je luka raduloviĆ likvidiran u kafani „ispod mosta“

Motiv ubistva Radulovića, navodno, krije se u prevlasti na narkotržiš­tu

“bentlijem” bivšeg fudbalera Ivice Dragutinov­ića presekao kolonu predsednik­a Aleksandra Vučića na Topčidersk­oj zvezdi. Uhapšen je zajedno sa još dvojicom članova obezbeđenj­a kluba “Nana”, a krajem marta je protiv trojke podignuta i optužnica. Konačno, Radulović je, prema nezvanični­m informacij­ama, bio i na Interpolov­oj poternici zbog toga što je navodno u Beču učestvovao u pucnjavi u kojoj su ranjena dvojica Čečena, zbog čega je pobegao iz Austrije. Ipak, najmanje je verovatno da je Radulovića stigao čečenski metak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia