Blic

Mrkela: Planiramo pojačanja

-

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela zadovoljst­vo je rezultatim­a ove sezone, ali je i najavio naredne korake kluba. Mrkela ističe da je pobeda u večitom derbiju bila veoma važna.

- Čitava sezona je nakon pobede nad Partizanom dobila pravi smisao. Imali smo dobru sezonu, igrali smo dobro, pravili razliku u prvenstvu, igrali kvalitetno u Evropi protiv jakih protivnika, izborili proleće... Ali sve to ne bi imalo smisla da nismo pobedili Partizan i da nismo ovoliko blizu titule. Međutim, o tituli ćemo kada je i matematičk­i obezbedimo. Sve misli su nam usmerene ka Nišu, da što pre osvojimo trofej - kaže Mrkela. Tokom prethodnih 10 meseci i mnogi mladi fudbaleri su se afirmisali.

- Još jedna od ideja na početku sezone bila je da „guramo“našu decu. Adžić i Račić su imali zavidnu minutažu, a imali smo direktor crvene zvezde još mladih igrača poput Luke Ilića, Radonjića, Babića... I sa te strane možemo da budemo zadovoljni jer smo afirmisali mlade igrače. Pratimo i one koji su na pozajmici u Grafičaru, našem B timu. Ideja je bila da najtalento­vaniju decu stavimo da igraju što pre sa starijim igračima kako bi se što pre adaptirali na igru u prvom timu. Zadovoljni smo kako to funkcioniš­e i od sledeće sezone će biti još više klinaca u Grafičaru.

Mrkela je potvrdio da se radi na pravljenju tima za narednu sezonu, i da su preduzeti i konkretni koraci.

- Dešavanja u prelaznom roku su realizacij­a onoga što se radilo u prethodnih četiri ili pet meseci. Već smo u pregovorim­a sa nekim igračima i brzo će biti objavljeno i neko ime, fudbaler koji će doći kod nas. Želim da se što bolje i brže pojačamo kako bismo započeli kvalifikac­ije u što jačem sastavu.

 ??  ?? mitar mrkela, sportski
mitar mrkela, sportski

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia