Blic

SUPERLIGA I KUP SRBIJE

Šabačka Mačva i Mladost iz Lučana su u polufinala Kupa. Spartak iz Subotice je treći na tabeli, niški Radnički četvrti, a za Ligu Evrope se bori i kruševački Napredak.

- Stefan matoviĆ

Navikli smo prethodnih godina da samo Partizan i Crvena zveda dominiraju srpskim fudbalom, što i nije neko čudo kada se uzme u obzir veličina, ali zašto i ne reći privilegij­e koje ti klubovi imaju. Uspevala je Vojvodina povremeno da pomrsi račune najvećim timovima u zemlji, međutim, nisu se proslavili dobrim partijama u ovoj sezoni. Ostali timovi polako padaju u zaborav, stadioni su poluprazni, sponzora maltene i da nema, a igrači gledaju da što pre beže preko.

Ipak, nije sve više tako crno kao što je bilo. Ima tu još mnogo prostora za boljitak, ali situacija se menja nabolje, večiti su i dalje bez premca, a obećava što se polako ali sigurno ponovo bude zaboravlje­ni centri domaćeg fudbala. Stanovnici Niša, Subotice, Kruševca, Šapca, Lučana ponovo imaju prilike da uživaju u igrama svojih klubova, koji su u ovoj sezoni pokazali da beogradski­m rivalima neće biti nimalo lako da dođu do trofeja narednih godina. Radnički i Spartak su na samo pet, a Napredak na sedam bodova od drugoplasi­ranog Partizana, što ranijih godina nije bio slučaj, a Mačva i Čukarički igraju polufinale nacionalno­g kupa, preko kojeg bi eventualno mogli do kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Nažalost, srpski fudbal se slabije kotira zbog lošijih igara klubova na evropskoj sceni, pa će ostali timovi morati da igraju prvo kolo kvalifikac­ija za ovo takmičenje. Situacija će se možda promeniti pošto su i Partizan i Crvena zvezda prošli u šesnaestin­u finala Lige Evrope, što će povećati koeficijen­t srpskih klubova u Evropi. Iz ovog ugla sada, realno gledano, senzacija bi bila kada bismo imali i tre-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia