Blic

Albanija slavi Srbina

Mladi košarkaški stručnjak iz Mrkonjić Grada Slobodan Ninić odlučio je da karijeru, zasada uspešno, gradi u Albaniji.

- Darko dragiČeviĆ

Slobodan Ninić nedavno je sa košarkašim­a Teute osvojio prvi trofej pošto je u Superkupu Albanije savladao Tiranu 78:77, koja je učesnik Balkanske lige.

- Teuta je dugo čekala na trofej i presrećni smo zbog njega. Napravili smo iznenađenj­e jer je Tirana ekipa koja je sa dosta uspeha igrala Balkansku ligu gde su prošli i u plej-of. Prvo smo od njih poraženi u finalu Kupa, a sad smo u neizvesnoj završnici uspeli da im se revanširam­o u Superkupu. U Albaniji je košarka u usponu, ulaže se dosta u infrastruk­turu i prave se dobre ekipe, ali ono što je najvažnije, ima dosta i mladih košarkaša - poručuje za “Blic” Ninić.

Ipak, veliko je iznenađenj­e da mladi trener nakon BiH i Crne Gore (Zeta) svoju karijeru nastavi da gradi u Albaniji.

- U Teutu sam došao na preporuku Darka Vujačića, bivšeg košarkaša Leotara i Igokee. On je sad trener Ulcinja. Preporučio me jer je Teuta tražila mladog trenera. Poklopili su nam se planovi i želja da se radi sa mladim igračima. Najmlađi smo tim u ligi, igramo brzu košarku i, najvažnije, uprava ima strpljenja za mlade igrače. Sledi nam plej-of u kojem se nadamo da ćemo kroz duele sa Partizanom izboriti finale i nove okršaje sa Tiranom. Samo kroz jake utakmice ekipa može da napreduje. Što se tiče mog boravka u Albaniji, stvarno nikakvih problema nisam imao. Ovde ima dosta igrača iz regiona ne samo u košarci već i fudbalera, tako da je s te strane sve u redu.

Ninić veliku pažnju posvećuje i dovođenju američkih košarkaša, pa je ponosan na činjenicu da su dvojica u vrhu svojih liga i da im tek sledi dobra karijera.

- Preporučio sam svom prijatelju Vujačiću da u Ulcinj dovede Kejsija Šeparda, koji je trenutno među najboljim igračima prvenstva Crne

Gore. Takođe, u Teutu sam doveo Erika Kopsa, koji je najbolji strelac i skakač lige i on će napraviti dobru karijeru - zaključio je Ninić. Iako se spekulisal­o dosta o tome da će posle Milka Bjelice i Dilana Enisa koji su iz Crvene zvezde otišli u Saragosu, sa Malog Kalemegdan­a moći da ode i Džejms Feldin, njegov menadžer Miško Ražnatović je to demantovao obavestivš­i javnost da je Feldinova želja da ostane do kraja Superlige u Zvezdi i proba sa saigračima da osvoji trofej namenjen prvaku Srbije.

 ??  ?? vodi teutu do trofeja: slobodan niniĆ i amerikanac erik kops
vodi teutu do trofeja: slobodan niniĆ i amerikanac erik kops
 ??  ?? gradi ime u albaniji: slobodan niniĆ
gradi ime u albaniji: slobodan niniĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia