Blic

Šormaz duguje čak 5.428 evra parlamentu

Poslanik SNS Dragan Šormaz duguje Skupštini Srbije čak 5.428 evra, zbog neopravdan­ih akontacija koje je dobio pre službenih putovanja u inostranst­vo.

-

Na hiljade evra Skupštini treba da uplate još tri srpska parlamenta­rca i gotovo svi tvrde da je problem u knjiženju. Po podacima koje je “Blic” dobio iz Skupštine Srbije, poslanici nisu opravdali 12.700 evra ili oko 1,5 miliona dinara, koje su dobili kao akontaciju pred put u inostranst­vo. Neka dugovanja potiču još od 2008. godine i ona do danas nisu opravdana.

Najviše je dužan Dragan Šormaz iz SNS-a, a potom slede Meho Omerović, Vladimir Marinković i Milorad Mijatović, svi poslanici SDPS. Njih četvorica nisu opravdali ukupno 11.454 evra koji su od parlamenta dobili na ime dnevnica, a plaćen im je avioprevoz i hotelski smeštaj.

Šormaz u izjavi za “Blic” demantuju da duguje 4.392 evra i 1.284 dolara (ukupno oko 5.400 evra), kako piše u dokumentu koji je “Blic” zvanično dobio iz Skupštine. On kaže da je realan dug oko 400, 500 evra.

- Nemoguće je da dugujem više od 5.000 evra. Sigurno izveštaji još nisu proknjižen­i - tvrdi Šormaz, mada priznaje da jedan dug potiče još iz 2008. godine.

Na pitanje gde je sve putovao, Šormaz odgovara: “A gde nisam?!”.

- Vratiću, u čemu je problem? Ovima iz finansijsk­e službe kažem da skinu sa mog računa, a oni to odbijaju i traže da taj novac moram da donesem. I tako prođe jedan dan, drugi, treći... Imam problem sa dugom za putovanje u Kazahstan, još iz 2008. Zakasnio sam na let na koji je trebalo da odem i ukrcao se na sledeći i oni me za to duže 1.200 dolara objašnjava Šormaz. Na pitanje zašto nije izmirio tih 400, 500 evra, za koje tvrdi da ih stvarno duguje, poslanik SNS odgovara: - Polako, izmiriću ih, pomalo od svake plate. Velika dugovanja ima i poslanik SDPS Meho Omerović. On Skupštini treba da vrati (ili da opravda) 2.030 evra, 288 dolara i 74 švajcarska franka.

- Mislim da me zbog toga u zatvor treba oterati - ironično nam odgovora Omerović. On tvrdi da je realan njegov dug od nekoliko stotina evra.

- Kada dobijem nalog za put u inostranst­vo, dobijem i novac za hotel, avion i dnevnice. Po povratku u zemlju moram da donesem račune kako bih akontaciju opravdao. Treba i da napišem izveštaj o tome. Ako to ne učinim, oni me duže - navodi Omerović. Nataša Korlat

 ??  ?? šormaz: vratiĆu novac, u Čemu je problem
šormaz: vratiĆu novac, u Čemu je problem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia