Blic

Trogodišnj­ak išetao iz obdaništa na ulicu

Niški roditelji ostali su u šoku kada je jedan trogodišnj­ak išetao iz dvorišta vrtića „Leptirić“pravo na prometnu saobraćajn­icu, jer je kapija bila otključana. Kažnjene su vaspitačic­a i čistačica, jer nisu zatvorile kapiju.

- I.Anđelković

Niški roditelji ostali su u šoku kada je jedan trogodišnj­ak išetao je iz dvorišta vrtića „Leptirić“pravo na prometnu saobraćajn­icu, jer je kapija bila otključana.

Incident se dogodio 10. aprila, ali je srećom, čim su vaspitačic­e primetile da mališana nema, nastala uzbuna, a dečak je brzo vraćen, jer nije daleko odmakao od ograde.

Kapiju je prema rečima direktorke „Pčelice“Svetlane Matić trebalo da zaključa osoblje, koje to nije učinilo i sankcionis­ano je.

- Tog dana u prepodnevn­im časovima došlo je do grubog propusta vaspitačic­e Dragane Mitrović, ali i spremačice Vesne Pejčić koje su direktno odgovorne za bezbednost dece. Oko deset sati vaspitačic­a je izvela decu u dvorište, a da nije primetila da je kapija otključana što je dečak iskoristio da izađe. Njegov nestanak je ubrzo primećen, šefica vrtića me je obavestila da deteta nema, pa sam se i ja sa svojom saradnicom Ljiljanom Stamenkovi­ć odmah uputila ka vrtiću. Na sreću, desetak minuta kasnije sam obaveštena da je dete pronađeno. Pravilo je da u 8.30, čim deca uđu u vrtić spremačica zaključa kapiju, što ona nije učinila - rekla je Matićeva.

Već je pokrenut disciplins­ki postupak i deo osoblja je udaljen s posla.

Međutim, direktorka Matić opominje da ogradu otključava­ju i nesavesni građani koji preskaču ogradu.

- Ljudi koji žive oko vrtića imaju običaj da preskaču ogradu, pa i da lome katance da bi pravili prečicu. Zatražićem­o od MUP-a pojačane kontrole kako bi se to sprečilo, da se ovako nešto više ne dogodi dodala je direktorka Matić.

Roditelji čija deca idu u pomenuti vrtić kažu da su više puta tražili od uprave da se kapije zaključava­ju obavezno.

Ekipa „Blica“obišla je juče vrtić „Leptirić“ali su ulazne kapije bile zaključane.

Prolaznici imaju običaj da preskaču ogradu i lome katance

 ??  ?? ostala otvorena kapija na dvorištu vrtiĆa
ostala otvorena kapija na dvorištu vrtiĆa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia