Blic

Obljubio ćerku kućnog prijatelja i sve snimao telefonom Prava horor priča u Starim Banovcima otkrivena je kada je policija pretresla kuću Dragana R. (65) zbog sumnje da poseduje oružje.

- Bojana bogosav

Dragan R. iz Starih Banovaca uhapšen je zbog sumnje da je obljubio četrnaesto­godišnju devojčicu, ćerku svog prijatelja.

Kako “Blic” saznaje, policajci koji su došli da pretresu kuću, kada su pronašli gasni pištolj bez dozvole i sa četiri metka, zatekli su četrnaesto­godišnju devojčicu kako uplakana sedi u pomoćnoj kući tog čoveka i neprestano ponavlja da je oteta i više puta silovana.

- O slučaju je odmah obavešten Centar za socijalni rad, gde je devojčica ponovila tvrdnje, a Dragan je uz krivičnu prijavu saslušan u tužilaštvu. Njemu je određen pritvor od 30 dana zbog nedozvolje­nog držanja oružja i municije i obljube deteta - kaže naš izvor.

Porodica devojčica i dalje je u šoku zbog torture kroz koju je prošla njihova ćerka, unuka, sestra. Kako kažu, iako je devojčica bila problemati­čna, niko od njih ne bi pomislio da će joj se desiti nešto ovako loše. Njena majka Vesna J. ispričala je za “Blic” kroz šta je sve devojčica prošla nakon što je nekoliko dana pre navodne otmice pobegla od kuće.

- Ona je živela sa ocem jedno vreme. On je preuzeo brigu o njoj, ali nije brinuo o detetu. Bežala je stalno od kuće, pa je tako završila u hraniteljs­koj porodici iz koje je pobegla nekoliko dana pre nego što je pronađena u kući tog čoveka - priča majka devojčice. Kako objašnjava, njena ćerka je poznavala svog otmičara.

- Nju su deda i otac odvodili kod njega stalno, jer su porodični prijatelji. Tako ga je i upoznala - objašnjava Vesna. Prema njenim rečima, devojčica je kod Dragana odlazila često, a poslednji put kada ga je obišla on ju je silovao.

- Ona pre toga nije htela da se čuje sa mnom. Ja za nju nisam postojala. Posle ovoga što se desilo, ja sam preuzela brigu o njoj. To sam potpisala i u Centru za socijalni rad. Kada je došla kod mene, ispričala je da je pobegla iz hraniteljs­ke porodice i da je Dragan R., kada je to saznao, pozvao kod njega. Lakoverna, pristala je, jer nije imala gde da živi. On je zaključao u kuću i tu je primoravao na seksualne odnose uz pretnju pištoljem, tukao je i iživljavao se nad njom. Govorio joj je da će je pronaći ako pokuša da pobegne, a snimao je telefonom kako je siluje i preti joj pištoljem - objašnjava njena majka. Kako kaže, nakon što je Dragan uhapšen, ona je otišla u policiju, gde je videla snimak na kojem Dragan seksualno zlostavlja njenu ćerku.

- Nisam mogla da verujem da neko tako može nešto da uradi - priča Vesna.

Kako kaže, njena ćerka je sada dobro, ali užas koji je proživela neće nikada zaboraviti.

- Stalno priča o tome. Proživljav­a to ponovo. Nadam se da će moći da normalno nastavi svoj život i da će se sada smiriti. Da će prestati da beži od kuće i početi da brine o sebi - zaključuje njena majka.

Sava J., deda po ocu devojčice, kaže da je njegov sin napustio devojčicu i njenu majku i da se oženio.

- Ona mog sina ne interesuje. Svi smo znali da je moja unuka kod Dragana, da joj on pomaže, daje joj novac i brine o njoj. Ali, niko nije imao pojma da je napastvuje. Čuo sam i da je Draganov sin seksualno iskorišćav­ao moju unuku kaže Sava.

 ??  ??
 ??  ?? kuĆa u kojoj se dogodio sluČaj zlostavlja­nja
kuĆa u kojoj se dogodio sluČaj zlostavlja­nja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia