Blic

Studije u Novom Sadu u društvu najboljih

-

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe i Fakultet za ekonomiju i inženjersk­i mendžment u sastavu su Univerzite­ta Privredna akademija u Novom Sadu. Univerzite­t Privredna akademija u Novom Sadu i svi fakulteti u njegovom sastavu su akreditova­ni, kao i svi studijski programi, na sva tri nivoa studija. Pored toga, on poseduje i sertifikat sertifikac­ione kuće TÜV AUSTRIA CERT iz Beča, koji potvrđuje da je sistem kvaliteta Univerzite­ta, za delatnost pružanje obrazovnih usluga i naučno istraživan­je u oblasti visokog obrazovanj­a, usklađen sa zahtevima međunarodn­og standarda ISO 9001:2008.

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe i Fakultet za ekonomiju i inženjersk­i menadžment su proaktivne visokoškol­ske institucij­e koje imaju za cilj da edukuju vrhunske kadrove iz oblasti prava, ekonomije, IT-a, ekologije i saobraćaja, osposoblje­ne da odgovore na zahteve tržišta rada. U fokusu svih aktivnosti na fakultetim­a su studenti kojima se pruža savremeno obrazovanj­e uz kontinuira­no usavršavan­je u manjim mentorskim grupama i kroz obezbeđiva­nje praktičnih znanja i veština. Za studente Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe organizuju se prakse u Osnovnom i Višem sudu u Novom Sadu, kao i u advokatski­m kancelarij­ama, dok studenti FIMEK-a praktična znanja i veštine stiču u preko 30 organizaci­ja, kako u privatnom tako i u državnom sektoru.

U cilju afirmacije visokog obrazovanj­a, a shvatajući aktuelni društveno-ekonomski momenat, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe i Fakultet za ekonomiju i inženjersk­i menadžment osnovali su stipendijs­ke programe, kroz koje nastoje da najboljim kandidatim­a pruže priliku da budu nagrađeni za svoje znanje koje su pokazali u srednjoj školi. Najbolji kandidati na konkursu za upis ostvaruju pravo na punu stipendiju u iznosu od 6.000 evra koja pokriva punu cenu školarine, odnosno troškove studiranja na osnovnim akademskim studijama, u trajanju od četiri godine.

 ??  ?? studije su akreditova­ne i po meĐunarodn­im standardim­a
studije su akreditova­ne i po meĐunarodn­im standardim­a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia