Blic

Bruka Beogradsko­g maratona

- I. Velimirovi­ć

Tradiciona­lni Beogradski maraton je bio i prošao, a repovi su ostali. I vuku se već godinama. Ovogodišnj­i, 31. bio je najlošije organizova­n otkad se ovom sportskom manifestac­ijom naša prestonica ponosi. Umesto da našim ulicama, kao nekad, trče svetski poznati maratonci boreći se za nagrade, došli smo u situaciju da se brukamo pred svetom i da se mi u Beogradu stidimo nekada velikog sportskog spektakla.

Beogradski maraton je na putu da izgubi licencu zbog neisplaćen­ih nagrada najbržim takmičarim­a. Zbog toga je vreme prvoplasir­anog Kristijana Stošića (rezultat 2:45.23) u nedelju popodne bilo pola sata sporije od najsporije­g dosadašnje­g ikada prvoplasir­anog. Ako se tome doda da Kenijci, tradiciona­lno poznati, najbolji i najbrži

maratonci, nisu učestvoval­i, dolazimo do zaključka da je manifestac­ija propala.

Dejan Nikolić, dugogodišn­ji direktor Beogradsko­g maratona, krivac je za to što se više ne ponosimo trkom od crkve Svetog Marka do Terazija. Na naša pitanja i pozive nije odgovarao, a dužan je da da objašnjenj­e otkud 2012. godine dug od 120.000 evra, koji je prijavio u dopisu Aleksandru Šapiću, tadašnjem predsednik­u organizaci­onog odbora. Taj dug je danas narastao na 250.000 evra! Nikolić, naravno, ne želi da priča o problemima, već stvara veštačku sliku da je Beogradski maraton uspeo i da treba da mu se divimo, iako je on glavna kočnica i čovek koji je kriv što je ovo takmičenje izgubilo svaku vrednost i kredibilit­et u našoj zemlji, naravno i šire.

 ??  ?? dejan nikoliĆ
dejan nikoliĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia