Blic

Tim Đinđićeve ćerke pri kabinetu premijerke

Tim za socijalno uključivan­je i smanjenje siromaštva (SIPRU), u kojem je angažovana ćerka pokojnog premijera Zorana Đinđića Jovana, posle tri meseca ponovo radi.

- I. M. Jasnić

Predsednic­a Vlade Ana Brnabić dogovorila je nastavak podrške Vlade Švajcarske SIPRU timu. Tako je, prema saznanjima “Blica”, posle višemesečn­e pauze SIPRU ponovo aktivan, i to u okviru kabineta predsednic­e Vlade.

Na sednici održanoj 12. aprila Vlada je usvojila zaključak kojim se prihvata sporazum naše i švajcarske vlade

“za projekat podrške unapređenj­u procesa socijalnog uključivan­ja u Srbiji”.

Ana Brnabić i ambasador Švajcarske u Beogradu Filip Ge sporazum su potpisali 18. aprila. Tako je na najbolji način, institucio­nalno, rešeno pitanje funkcionis­anja ovog tima čiji rad podržava Švajcarska razvojna agencija.

Želja premijerke Brnabić bila je da tim koji je u prethodnih osam godina imao odlične rezultate nastavi rad pri Kabinetu. Tako SIPRU dobija pravu ulogu i mogućnost da ostvaruje veću efikasnost u koordinaci­ji rada ministarst­ava i državnih organa koji se bave pitanjima društvenog razvoja i inkluzije svih ranjivih grupa, rečeno je za “Blic” u kabinetu predsednic­e Vlade.

Ovako je praktično počela

treća faza ovog važnog projekta, a program “Znanjem do posla” uspešno se nastavlja u realizacij­i SIPRU tima, ovog puta pri Kabinetu predsednic­e Vlade.

Nova menadžerka SIPRU je Dragana Jovanović, a u timu ostaje i Jovana Đinđić, koja je takođe nastavila angažman i u trećoj fazi projekta koja će se sprovoditi u naredne četiri godine.

Prema sporazumu koji su Brnabićeva i Ge potpisali, SIPRU tim će od švajcarske dobiti novac i za prethodna tri meseca, koliko je trajala pauza u njihovom radu, kako bi troškovi svih korisnika i započetih projekata ovog tima mogli da se pokriju. Svi zaposleni dobiće plate i za prethodna tri meseca, a SIPRU tim je na privremeno korišćenje dobio i nove prostorije. Opremanje se ovih dana privodi kraju kako bi tim u punom kapacitetu mogao da nastavi rad. Švajcarska podržava Vladu Srbije u politici socijalnog uključivan­ja i zapošljava­nja mladih još od 2009. Članovi SIPRU tima poslali su mejl zahvalnost­i predsednic­i Vlade u kojem joj poručuju da je njena podrška i podrška ljudi iz kabineta omogućila da i dalje predano i uspešno rade na unapređenj­u socijalne inkluzije i smanjenju siromaštva.

SIPRU ĆE OD ŠVAJCARSKE DOBITI NOVAC I ZA PRETHODNA TRI MESECA I SVI ZAPOSLENI BIĆE PLAĆENI

 ??  ?? brnabiĆeva odigrala kljuČnu ulogu da tim ostane u srbiji
brnabiĆeva odigrala kljuČnu ulogu da tim ostane u srbiji
 ??  ?? jovana ĐinĐiĆ
jovana ĐinĐiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia