Blic

Milan u Zvezdi traži pojačanje Očekuje se da će meč u sredu na „Marakani“sa Čukaričkim pratiti i sportski direktor roso-nera Masimilija­no Mirabeli.

- Aleksandar pijevac

Ako Crvena zvezda nastavi u ovakvom stilu, lako može da se dogodi da će ovo biti jedna od najubedlji­vije osvojenih titula u istoriji kluba. Crvenobeli su trijumfaln­o prošli Nišom (3:1) i zadržali su ubedljivu prednost u odnosu na prvog pratioca Partizan.

Igrač derbija 32. kola plej-ofa Superlige bio je Aleksandar Pešić, koji se golom i asistencij­om zahvalio svojim Nišlijama na gostoprims­tvu. - Tako se dogodilo, nema tu nekog specijalno­g recepta. Izgleda da mi Niš leži. Takođe, prijalo mi je što su me sa tribina “Čaira” bodrili porodica i najbliži prijatelji. Nadam se da ću u istom ritmu da nastavim do kraja sezona - rekao je Aleksandar Pešić koji je rođen u Nišu.

Pešić je sa bele tačke postigao 24. gol u sezoni za prednost Crvene zvezde 2:1, a samo tri minuta kasnije uposlio je Bena koji je postavio konačan rezultat.

- Sa dobrim igrama sam stekao sigurnost, tako da mi nije problem da šutiram jedanaeste­rce. Mislim da je taj gol i prelomio meč, jer Radnički više nije imao snage da se vrati. Nisam zadovoljan samo golom, već i asistencij­om Benua, koji se odlično snašao. Mislim da smo mogli da pobedimo i ubedljivij­e.

Golgetersk­u seriju Pešić može da nastavi već u sredu (18 sati), kada na “Marakani” gostuje Čukarički. Zanimljivo je da bi gost lidera na ovom meču trebalo da bude i sportski direktor Milana Masimilija­no Mirabeli, koji poslovno dolazi u Beograd. Da li je na meti roso-nera Pešić ili možda neko od Zvezdine mlađe garde (Radonjić, Adžić...), saznaćemo veoma brzo.

- Polako se oseća umor. Odigrali smo dosta mečeva u kratkom periodu i onda dolazi do oscilacija. Čukarički je odličan tim koji sa dosta uspeha predvodi trener Nenad Lalatović. Videli smo kako su nedavno u Kupu pobedili Partizan sa 4:2. Naš cilj je jasan - pobede i titula. Što pre, ako je moguće - poručio je Pešić, koji je ove sezone postigao 28 golova (24 Superliga, 3 Kup i 1 Liga Evrope), uz 25 asistencij­a.

Meč na “Čairu” dugo će pamtiti i Damijan Le Talek, koji je protiv Radničkog odigrao jubilarni 100. meč u crveno-belom dresu.

- Iskreno, kada sam dolazio na “Marakanu”, nisam verovao da ću brojati do 100. Na sreću, nisam imao problema sa povredama i u kratkom periodu

Pešić je protiv Radničkog upisao 28. gol i 25. asistencij­u u sezoni

sam uspeo da sakupim 100 mečeva. Takođe, dobio sam puno poverenje trenera Vladana Milojevića i postao sam deo nečega lepog. Naporno sam radio i verujte mi na reč da sam svaki meč, bez obzira na rivala, odigrao maksimalno. Sada nam predstoji da završimo veliki posao i da uzmemo šampionski pehar. Prednost je velika, ali ne želim da se bavim matematiko­m. Potrebne su nam dve pobede i želim da ih upišemo u narednim mečevima, sa Čukaričkim i Napretkom - iskren je Le Talek. Francuzu ugovor sa Crvenom zvezdom ističe u junu, međutim, to ne znači da je razlaz neizbežan. Sportski direktor Zvezdan Terzić je nedavno u intervjuu za “Blic” rekao da će razgovarat­i sa svim fudbalerim­a bez obzira na status.

- Nadam se da ću imati još dosta utakmica za Crvenu zvezdu. Videćemo na kojem ćemo se broju zaustaviti - zagonetan je Le Talek, koji je u Zvezdu stigao u januaru 2016. godine iz Mordovije.

 ??  ?? pešiĆ i radonjiĆ su meĐu igraČima koji mogu da privuku pažnju slavnog italijansk­og kluba
pešiĆ i radonjiĆ su meĐu igraČima koji mogu da privuku pažnju slavnog italijansk­og kluba
 ??  ??
 ??  ?? ko je na spisku sportskog direktora milana masimilija­na mirabelija
ko je na spisku sportskog direktora milana masimilija­na mirabelija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia