Blic

Doći će do dogovora, razumni smo ljudi

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da veruje da će opozicione stranke pronaći dogovor o zajedničko­m nastupu jer ne postoje suštinske razlike u stavovima.

-

- Razlike postoje samo u formi, uveren sam da ćemo i tu postići dogovor - kazao je Jeremić u „Pressingu“.

Govoreći o odluci Pokreta slobodnih građana da ne želi u opozicioni savez koji je predložio Dragan Đilas, Jeremić je rekao da ne bi to „dramatično posmatrao“i da nema sumnje da će doći do dogovora.

- Za stolom su ozbiljni ljudi, racionalni ljudi i ja verujem da ćemo doći do rešenja. Što se tiče Narodne stranke, mi nismo postavili nijedan ultimativa­n zahtev, imamo razumevanj­a za sve učesnike u tom dijalogu. Verujem da treba taj dijalog i proširiti, jer je isključivo kroz zajednički nastup moguće delegitimi­zovati ovu vlast i izboriti se za izborne uslove i ponuditi koherentnu političku alternativ­u ovom režimu koji nas dovodi do propadanja - kazao je on, i dodao da zajedničko delovanje opozicije očekuju i građani.

On je rekao da postoje razlike i između Dveri i Narodne stranke, kao i između PSG i NS, ali da je potrebno pronaći zajednički imenilac u borbi protiv vlasti.

- Mislimo da bi zajednički imenitelj mogao da bude da naredna vlada ima dogovor da bude oročena na godinu dana i da ima zajednički set prioriteta, na kojima bismo radili svi zajedno, da se dogovorimo šta ćemo da uradimo za godinu dana, a da budu na kraju održani fer izbori, pa bi PSG mogao da kandiduje ovakvu politiku, a Narodna stranka onakvu politiku kazao je on.

Jeremić je rekao da je potrebno povratiti slobodu institucij­a, slobodu medija i izražavanj­a, podržati domaću privredu, i dodao da će njegova stranka kandidovat­i još neke teme, konkretno pod hitno ukidanje privatnih izvršitelj­a.

On je rekao i da je buduća saradnja Narodne stranke sa PSG neupitna i da će nastaviti blisko da sarađuju.

Kako je objasnio, odluka NS da formira sopstveni odbornički klub u skupštini grada nije doneta iz političkih, već tehničkih razloga.

 ??  ?? cilj našeg dijaloga je da ponudimo politiČku alternativ­u
cilj našeg dijaloga je da ponudimo politiČku alternativ­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia