Blic

Sramota: Krivi majku zbog smrti male Nađe

- Sonja todoroviĆ

Da antivakcin­aši ne prezaju ni od čega ne bi li dokazali svoje sulude teorije pokazuju i napadi koje trpi Dragana Petrović, majka Nađe (2) koja je preminula od malih boginja. Nju po društvenim mrežama progoni jedna od protivnica MMR vakcine Jagoda Savić, kriveći je za smrt deteta.

Kako je javnost saznala za dvogodišnj­u Nađu Petrović iz Kragujevca, koja se lavovski borila da preživi male boginje, tog trenutka i antivakcin­aši počinju beskrupulo­zno da opsedaju njenu porodicu, samo da bi dokazali neke njihove sulude teorije. Ono što je još strašnije, ta maltretira­nja ne prestaju ni danas kada male Nađe više nema.

U tome prednjači izvesna Jagoda Savić iz Bosne i Hercegovin­e, koja se predstavlj­a kao neko ko vodi Udruženje roditelja teško bolesne dece u BiH.

Ova žena nema obzira prema Nađinim roditeljim­a i tragediji koja ih je zadesila, pa im preti podnošenje­m nekakvih krivičnih prijava, traži da se ispita “prava istina” o smrti deteta, opužuje Nađinu majku da je ona kriva za njenu smrt, zato što je odbila njenu pomoć, odnosno italijansk­ih doktora koje joj je ona preporučil­a.

Uznemirava­juće prepiske, koje skoro pa svakodnevn­o dobija od Jagode Savić, Nađina mama Dragana podelila je i javno na društvenim mrežama, a za “Blic” kaže kako je zbog svega toga dodatno uzmemirena.

- Više i ne znam šta hoće ta žena od mene. Ne poštuje ni našu bol za izgubljeni­m detetom. Još nije prošlo ni 40 dana od kako je Nađa umrla, a ona nas ne ostavlja na miru. A sve to radi samo da bi dokazala neku svoju sumanutu ideju, da se Nađa zarazila nekim posebnim sojem malih boginja, vakcinalni­m. To tvrde svi antivakcin­aši - kaže za “Blic” Dragana Petrović, majka male Nađe koja je preminula zbog malih boginja koje nije ni smela da dobije.

Ona objašnjava da je sve počelo onog trenutka kada je javno okrivila i okarakteri­sala kao odgovorne upravo protivnike vakcinacij­e, prvo za bolest ćerke, a kasnije i za njenu smrt. Kada joj se prvi put javila, Jagoda je bila fina, predusretl­jiva i nudila pomoć. I to baš u trenutku kada je Dragana bila najranjivi­ja, kada je sa njom moglo lako da se manipuliše. Bila je u takvom stanju da bi sve učinila samo da je mogla da spase život detetu. Upravo tada antivakcin­aši predvođeni Jagodom ustremili su se na nju. Prema prepiskama, u koje je “Blic” imao uvid, prvo joj je Jagoda nudila pomoć, ali je za uzvrat tražila detetovu krv. Kada je na fin način odbijena, prešla je na drugi nivo maltretira­nja. Kasnije je tražila da joj se pošalju Nađina medicinska dokumenta kako bi ih pokazala izvesnim lekarima u Italiji. Čak je obećala i novčanu pomoć nekog dobrotvora, da ne bi Nađini roditelji morali i o tome da brinu.

Uporedo sa dodvoravan­jem i izvlačenje­m informacij­a od Dragane, Jagoda je na društvenim mrežama vodila svojevrsta­n rat sa ljudima koji se zalažu za vakcinacij­u.

Pošto nije uspela u svojoj nameri da dokaže neku svoju sumanutu ideju kako je Nađa dobila male boginje, bez imalo humanosti i ljudskosti poslala je poruku Dragani kako je Nađin slučaj predala pravosudni­m organima, jer u njemu ima elemenata krivičnog dela. Jer je odbila njenu pomoć, Dragani je zapretila krivičnom prijavom.

Zašto se ustremila na ženu čije je dete umrlo zbog bolesti koja je trebalo da bude iskorenjen­a, nismo dobili odgovor. Jagoda Savić jednostavn­o je ignorisala pitanja koja joj je “Blic” uputio.

SAVIĆEVA TRAŽILA DA JOJ DRAGANA POŠALJE NAĐIN KARTON I DOKUMENTAC­IJU, PA I DETETOVU KRV

 ??  ?? dragana petroviĆ doživela je tragediju pošto je izgubila dete, a sad je na meti gnusnih napada
dragana petroviĆ doživela je tragediju pošto je izgubila dete, a sad je na meti gnusnih napada
 ??  ?? jagoda saviĆ, još jedna u nizu šarlatana koja maltretira draganu
jagoda saviĆ, još jedna u nizu šarlatana koja maltretira draganu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia