Blic

Majka i sin sahranjeni u belim kovčezima

Pokojna Darija je 12 godina radila kao pedagog u našoj školi i u svakom trenutku bila je pri ruci kolegama i učenicima ove škole, rekao je juče za „EuroBlic“direktor OŠ „Jovan Dučić“u mestu Lamovita kod Prijedora.

- Nikola Morača/ EuroBlic

- Ovo je strašan i nenadoknad­iv gubitak, neopisiva tragedija. Poznavali smo i njenog dečaka kojeg je dovodila u školu na razne priredbe i dodele paketića, a kada nije bio tu, često ga je spominjala u razgovorim­a - kroz suze je ispričao Vučkovac.

Tišina i jecaji ispunili su juče zbornicu osnovne škole gde su se Darijine kolege okupljale da zajedno krenu na sahranu majke i sina u Banjaluci. Sina koji je tragično stradao i majke koja se dan kasnije od tuge za njim obesila.

Koleginice od tuge i plača nisu mogle da prozbore ni jednu reč. Darijin kolega Mićo Grahovac, nastavnik informatik­e u OŠ „Jovan Dučić“sa očima punih suza se prisetio tragično nastradale radne kolegice.

- Odličan kolega koja je u svakom trenutku bila pri ruci da pomogne kako nama koji smo radili sa njom, tako i učenicima - prisetio se nastavnik Grahovac.

Na Gradskom groblju u banjalučko­m naselju Vrbanja juče u 13 sati sahranjeni su Darija S. (39) i njen desetogodi­šnji sin P. S. čija je tragična životna sudbina potresla Banjaluku i region.

- Dragi naš razigrani dečače čuvaj svoju majku, jer ona tebe sigurno hoće rečenica je sa kojom su se od pokojnika oprostili bliski prijatelji i radne kolege.

Nepregledn­a kolona ljudi nemo je koračala iza dva bela kovčega koja je pratio suprug i otac Slaviša S.

Opelo koje je služilo pet sveštenika prekidali su jauci najbližih prijatelja i članova porodice, a kolika je tuga bila govori i to da ni svešteniku nije bilo svejedno i da je jedva smogao snage da izgovori par rečenica utehe prvenstven­o Slaviši.

- Hoću da vam kažem da je vaskrsenje najbitnija tajna naše vere. Vaskrsenje je pobeda nad tugom koja nas je skršila ovih dana. Neka Gospod pomogne ovoj zajednici da nas sve ohrabri, a posebno porodici da izdrži ove teške dane - rekao je sveštenik.

Na groblju je pročitano i potresno oproštajno pismo Darijinih kolega.

– Naša Darija je 12 godina bila pedagog i za svakog je imala lepu reč. Nije bilo dana da nije spominjala svoga sina. Draga Darija nema te više, ali još dugo ćemo čuti tvoje korake u našoj školi i da Bog da snage tvom suprugu i članovima porodice. Sin je bio tvoj život, a izborila si i jednu od najtežih bitaka u životu i pobedila tešku bolest, a nama si dala zadatak da budemo jaki – navele su između ostalog radne kolege pokojne Darije u oproštajno­m pismu.

Desetogodi­šnji P. S. bio je učenik četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“

Podsetimo, mališan je stradao kada je pao sa četvrtog sprata zgrade u Novom Boriku, a kada su lekari, nakon jednočasov­nog pokušaja da ga spasu, proglasili smrt, njegova majka je nestala. Organizova­na je potraga i nesrećna žena ubrzo je pronađena obešena u drvo.

 ??  ?? otac za nekoliko sati ostao bez cele porodice
otac za nekoliko sati ostao bez cele porodice
 ??  ?? prijatelji i porodica oprostili se od majke i sina
prijatelji i porodica oprostili se od majke i sina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia