Blic

„Pucao je u Kristinu, nije se ni okrenuo dok je trčao putem“

- Bogosav Bojana

Miloš Srebrić (36), protiv kojeg je podignuta optužnica za ubistvo Kristine Kaplanović (20) na benzinskoj stanici, na saslušanju kod tužioca izneo je odbranu: da ne može da se seti šta je radio tog kobnog dana, ali i da je sa suprugom komentaris­ao ovo svirepo ubistvo, saznaje „Blic“.

U optužnici koja je protiv Srebrića potvrđena pre desetak dana u Višem sudu u Beogradu, a u koju je „Blic“imao uvid, stoji da je Srebrić, u potpunosti uračuljiv, 25. maja 2017. godine oko 22.30 sati na prostoru benzinske stanice u naselju Veliki Mokri Lug tokom razbojništ­va gde je pokušao da ukrade 10.000 dinara ubio Kristinu Kaplanović i teško ranio Darka Stankova, oružjem koje je ilegalno nosio.

Iako je, kako stoji u optužnici, Srebrić negirao da je on ubio Kristinu, dokazi koji su prikupljen­i tokom istrage bili su dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica. Među njima je i svedočenje Darka Stankova, mladića kojem je Srebrić povredio bubnu opnu. Ovaj mladić nalazio se pored nesrećne Kristine kada ju je Srebrić ubio. Kako je Darko ispričao tužiocu, on, Kristina i još dvoje kolega stajali su ispred benzinske stanice kada se pojavio maskirani muškarac i počeo da viče: „Ovo je pljačka, dajte sve što imate, uđite unutra!“.

- Kristina je odmah krenula ka izlazu, ušla je prva. Dvojica kolega stajali su u mestu. Muškarac je stajao na metar i po od mene. Video sam da je u desnoj ruci držao pištolj uperen ka Kristini - ispričao je Darko pred tužiocem.

Prema rečima ovog mladića, pri prvom kontaktu ruke sa njegovim ramenom pištolj je opalio.

- Prvo što sam video je kako Kristina pada. Kada je pištolj opalio, najpre ništa nisam čuo, a kasnije su počeli bolovi zbog kojih sam se obratio lekaru koji je konstatova­o povredu bubne opne. Odmah sam pritrčao preminula je pet dana nakon ranjavanja Kristini jer sam pomislio da je pala u nesvest od straha. Ona je bila svesna. Okrenuo sam se na levu stranu i video muškarca kako trči ka autoputu. Nije se okrenuo - prisetio se ovaj mladić nemilog događaja od pre godinu dana.

Pripremno ročište za ubistvo zakazano je za 7. maj ove godine.

 ??  ?? kristina kaplanoviĆ
kristina kaplanoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia