Blic

Atletiko bi da ostavi Vengera bez trofeja

Osim duela u Londonu, u drugom dvomeču se sastaju Olimpik Marsej i austrijski Salcburg. Utakmice počinju u 21.05 časova. Revanši se igraju sledeće nedelje.

-

Liga Evrope koja je ove godine donelo mnogo radosti našim navijačima, s obzirom na uspehe Crvene zvezde i Partizana, stiže do samog vrhunca večerašnji­m (21.05) mečevima polufinala. Ulog je veliki jer će pobednici ovih dvomeča biti na samo jedan korak od osvajanja pehara Lige Evrope, koje se ove godine igra u Lionu.

U prvoj polufinaln­oj utakmici sastaju se Arsenal i Atletiko Madrid. Tim iz Londona nije imao dobru sezonu do sada, ali se navijači nadaju da su igrači najbolje sačuvali za završnicu Lige Evrope, jer se popularni klub jedino osvajanjem ovog takmičenja može sledeće sezone naći u Ligi šampiona. Budući da su u Premijer ligi 11 bodova iza mesta koje sledeće godine vodi u krug najboljih klubova Starog kontinenta. Ovo je takođe i poslednja prilika da Arsen Venger osvoji neki evropski trofej jer je do sada izgubio po jedno finale Lige šampiona i Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope). Možda će ipak biti treća sreća za trofejnog francuskog stručnjaka.

- Pre nego što osvojite trofej, morate proći polufinale. Želeo bih da se zahvalim svima koji su bili fini, ljubazni i pohvalili me više nego što sam to zaslužio - osvrnuo se Francuz o svom povlačenju sa klupe Arsenala na kraju sezone.

Atletiko je sezonu započeo u grupnoj fazi Lige šampiona u kojoj je takmičenje završio na trećem mestu iza Rome i Čelsija. Klub poseduje veliko iskustvo kada su u pitanju igranja u završnicam­a evropskih takmičenja. Dva puta su osvojili Ligu Evrope i dva puta su igrali finale Lige šampiona, prilično lako su došli do polufinala, pobedivši u dvomečima Kopenhagen, Lokomotivu i Sporting.

- Moj izbor u Londonu će zavisiti od onoga što će mi proći kroz glavu u sredu, kao i šta će mi reći moje srce. Napravili smo važne promene i igrači su pozitivno odgovorili. Morao sam da rotiram da bismo imali sveže igrače. Zato sam više minuta dao Vitolu, Fernandu Toresu, Korei i Saulu kaže Dijego Simeone, trener Atletika.

U drugoj polufinaln­oj utakmici sastaju se Marsej i Salcburg. Ono što privlači pažnju u ovom duelu jeste činjenica da su se ova dva tima već sastajala ove sezone u grupnoj fazi takmičenja. Više uspeha su imali Austrijanc­i (pobeda od 1-0 kod kuće i remi bez golova u Marseju).

 ??  ?? arsen venger
arsen venger
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia