Blic

To i nije baš senzacija, Borac dobio Zvezdu

Srpski šampion prikazao je lošu partiju u gradu na Moravi i poražen je sa 70:63 u trećem kolu A grupe Superlige.

-

borca oČitali

Košarkaši Borca priredili su iznenađenj­e i očitali lekciju favorizova­noj Crvenoj zvezdi na svom terenu.

Pamti se još duel iz četvrtfina­la Kupa Radivoja Koraća kada su Čačani umalo šokirali favorizova­nog rivala. Tada nisu uspeli da naprave podvig u Nišu posle produžetka, a dva meseca kasnije se Zvezda nije provukla.

Čačak je pokazao da je sila sada srpske, nekada jugosloven­ske košarke, koji je dao brojne asove. Borac je demonstrir­ao klasu protiv Zvezde koja odavno nije pala u gradu na Moravi, u hali koja je bila krcata i u kojoj su svi navijali za Borac, što nije česta situacija kada crveno-beli negde gostuju. Zato je sjajna slika otišla iz Čačka pored čudesnog podviga i da Željko Obradović, Dragan Kićanović, Radmilo Mišović i ostali asovi imaju naslednike. Sudija:

- Za mene je ovo iskreno šok, u Zvezdi sam nepunih sedam dana i nisam mislio da će se ovo desiti. Mislili smo da će protivničk­a ekipa sama sebi ubacivati loptu u koš, jer smo mi Crvena zvezda - oštar je bio Filip Čović, plej šampiona Srbije.

Trener Borca Jovica Arsić skromno je video veliki trijumf.

- Zvezda nije imala šutersko veče i zbog toga su njeni igrači bili nervozni. Mi smo uspeli da održimo ravnotežu u skoku, što nam je donelo dosta toga dobrog. Posle ove pobede možemo ozbiljno da računamo na prva dva mesta u grupi i na prednost domaćeg terena rekao je Arsić.

Trener Zvezde Dušan Alimpijevi­ć istakako je kako mu je drago što se Čačak vratio na veliku scenu.

- Najiskreni­je čestitam Borcu na zasluženoj pobedi i na celoj sezoni. Ovaj grad i publika to zaslužuju, drago mi je da se jedan stari, dobri centar vratio na velika vrata. Mi smo došli da odradimo utakmicu i to nikako nije dobro. Samo mali procenat vrhunskih sportista može da uhvati koncentrac­iju tokom meča, moja ekipa to mora pre utakmice da uradi. Ni u jednom segmentu nismo zaslužili pobedu - naglasio je Alimpijevi­ć.

 ??  ?? zasluženo: košarkaši
su lekciju šampionu srbije Dvorana: Borca. Gledalaca: 3.000. Milija Vojinović, Uroš Nikolić, Siniša Prpa.
zasluženo: košarkaši su lekciju šampionu srbije Dvorana: Borca. Gledalaca: 3.000. Milija Vojinović, Uroš Nikolić, Siniša Prpa.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia